Японія в ООН закликала світ об’єднатися проти Північної Кореї

Японія в ООН закликала світ об’єднатися проти Північної Кореї

Укрінформ
Японія закликала міжнародну спільноту перекрити доступ Північної Кореї до матеріалів, необхідних для розвитку її ядерних та ракетних технологій.

Про це під час свого виступу на Генеральній асамблеї ООН заявив прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми повинні не допустити проникненню до КНДР товарів, коштів, людей та технологій, необхідних для розвитку ядерних й ракетних програм. Ми маємо примусити Північну Корею повністю виконувати резолюції Радбезу, а також домогтися повного й суворого дотримання цих резолюцій усіма членами ООН. Необхідні дії», - сказав Абе.

Читайте також: Порошенко в ООН: треба відстежити, хто допомагає Пхеньяну з ракетами

За його словами, саме від солідарності міжнародної спільноти залежить, чи вдасться припинити провокації Пхеньяну.

«Північна Корея не має майбутнього, відмовляючись вирішувати проблеми викрадень, ядерної зброї та ракет, а також перетворившись на загрозу для усього людства. Аби змінити дії КНДР, ми повинні посилити нашу єдність», - зазначив прем'єр-міністр Японії.

Читайте також: Канада наполягає на дипломатичному вирішенні кризи у КНДР

Він пообіцяв відповісти на погрози Північної Кореї «японсько-американським союзом та спільними діями Японії, США й Південної Кореї», а також розкритикував переговори із Пхеньяном.

«Впродовж часу ведення діалогу із КНДР ми зрозуміли, що режим взагалі не мав наміру згортати свої ядерні та ракетні розробки. Для Північної Кореї діалог був натомість найкращим способом, аби увести нас в оману та виграти час... Зараз необхідно вдаватися не до розмов, а до тиску», - зауважив Абе.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-