Порошенко в ООН: треба відстежити, хто допомагає Пхеньяну з ракетами

Порошенко в ООН: треба відстежити, хто допомагає Пхеньяну з ракетами

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко закликав країни-члени Ради Безпеки ООН провести ретельне розслідування, чи отримує режим у Пхеньяні будь-яку допомогу з боку інших країн в процесі реалізації своїх ракетно-ядерних програм.

На цьому він наголосив під час виступу з трибуни Генасамблеї Організації в середу, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Дозвольте мені підтвердити заклик України до Ради Безпеки ООН провести детальне розслідування щодо розробки ядерних і ракетних програм Північної Кореї з метою виявлення будь-якої можливої зовнішньої допомоги Пхеньяну в цій сфері", - заявив Порошенко.

Читайте також: “Знищення КНДР”: Берлін прокоментував гучну заяву Трампа

Він підкреслив, що Україна суворо засуджує ядерні випробування та багаторазові запуски балістичних ракет, здійснені КНДР. "Ми також глибоко стурбовані постійним вилученням ресурсів, за рахунок першочергових людських потреб, задля підживлення ядерного арсеналу Пхеньяна, у поєднанні з серйозними порушеннями прав людини", - наголосив президент.

У цьому зв'язку він підкреслив, що Україна рішуче виступає за посилення заходів, спрямованих на припинення незаконної діяльності Пхеньяну та повернення Північної Кореї у міжнародно-правове поле. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-