Президент в ООН: Міжнародний суд має допомогти притягнути Росію до відповідальності

Президент в ООН: Міжнародний суд має допомогти притягнути Росію до відповідальності

Укрінформ
Цього року Міжнародний Суд ООН розпочав слухання у справі України проти Росії за порушення Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму, й українська сторона сподівається на справедливий вирок.

З такою заявою виступив у середу під час засідання Генеральної Асамблеї ООН Президент України Петро Порошенко, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми сподіваємося, що рішення суду найвищої інстанції ООН допоможе притягнути Російську Федерацію до відповідальності за численні порушення міжнародного права та фінансування злочинів, скоєних з 2014 року", - заявив глава Української держави.

Він також висловив сподівання на підтримку та сприяння з боку усіх держав-членів ООН у цьому процесі.

Крім того, Президент України згадав про інший міжнародний процес, з розслідування трагедії з МН-17. 

Читайте також: Порошенко в ООН: треба відстежити, хто допомагає Пхеньяну з ракетами

"Україна рішуче налаштована робити все можливе для притягнення до відповідальності усіх причетних до цього масового вбивства. Тривають два розслідування – технічне та кримінальне, й обидва виявили конкретні деталі", - підкреслив президент.Він наголосив, що ті, хто стояв за жахливим злочином, прибули з Росії. "Ракета була доставлена з Росії. Смерть жертв рейсу МН17 на совісті Росії", - наголосив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-