Майже 130 країн виявили бажання реформувати ООН

Майже 130 країн виявили бажання реформувати ООН

Укрінформ
Представники 128 країн підписали декларацію про підтримку реформ в ООН.

Про це заявив генсек організації Антоніу Гутерреш, повідомляє Служба новин Організації Об'єднаних Націй.

"Наша спільна мета - це 21-ше століття, в якому ООН більш орієнтована на людей і менше на процес, більше на постачання і менше на бюрократію", - сказав Гутерреш на заході, організованому спільно з президентом США Дональдом Трампом.

Читайте також: Дуда в ООН говоритиме про "втручання третіх країн"

За словами генсека ООН, декларація підтримки реформ спрямована на спрощення процедур і децентралізацію рішень з більшою прозорістю, ефективністю та підзвітністю.

Гутерреш повідомив, що останніми місяцями ООН приступила до здійснення планів щодо досягнення гендерного паритету між керівними і середніми посадами організації, а також працює над реорганізацією секцій миру і безпеки, які мають бути переорієнтовані на профілактику і посередництво.

Читайте також: Виведення військ РФ з Придністров'я включили до порядку денного Генасамблеї ООН

У своєму виступі він також зазначив реформу системи розвитку ООН, яка стала більш скоординованою, орієнтованою на людей і більш підзвітною.

Досягнення цих цілей, за словами генсека ООН, буде вимірюватися "відчутними результатами в житті людей, яким ми служимо" і "довіру тих, хто підтримує нашу роботу за рахунок своїх насилу зароблених ресурсів".

Фото: un.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-