Ірина Геращенко про зняття санкцій з РФ: Це не меню в ресторані

Ірина Геращенко про зняття санкцій з РФ: Це не меню в ресторані

Укрінформ
Народний депутат Ірина Геращенко заявила, що санкції з Російської Федерації можна буде зняти лише тоді, коли вона виконає Мінські угоди.

На цьому депутат наголосила під час безпекової конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми наполягаємо на тому, щоб були повністю виконані Мінські угоди Росією і лише тоді можна буде говорити про зняття санкцій. Лише тоді весь пакет санкцій можна буде зняти, коли Україна поверне контроль над окупованими територіями, над державним кордоном. А сьогодні ми не контролюємо 400 кілометрів нашого кордону", - заявила Геращенко.

Народний депутат нагадала, що після анексії Криму санкції були дуже незначними, і лише агресія на Донбасі змусила світову спільноту посилити вплив.

Геращенко закликала світову спільноту не піддаватися на провокації Путіна і навіть не припускати можливості зняття санкцій частково.

"Це не меню в ресторані. Не можна ділити зняття санкцій. Путін лише цього і прагне, дискредитувати Мінськ, Нормандський формат і зняти економічні обмеження зі своєї країни", - сказала Геращенко.

В свою чергу, посол Німеччини в Україні Ернст Райхель зазначив, що Європейська спільнота розуміє, що санкції впливають і на неї, але готова терпіти, адже порушені фундаментальні цінності.

"Ми готові заплатити ціну за санкції, бо на кону стоять важливіші речі. Санкції виникли через порушення Путіним європейських фундаментальних цінностей, які, як ми думали, непохитні", - сказав посол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-