ЄС має приділяти більше уваги двом ключовим блокам

ЄС має приділяти більше уваги двом ключовим блокам "Мінська" – Геращенко

Укрінформ
Країни Євросоюзу мають приділяти більше уваги виконанню безпекового та гуманітарного блоків Мінських угод, без яких Україна не може перейти до політичного.

Про це перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко заявила на Х Київському безпековому форумі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Немає пояснення, чому Європейський Союз і демократичний світ насправді так мало уваги приділяє таким ключовим для себе питанням, як порушення прав людини на окупованих територіях", - сказала Геращенко.

Вона зазначила, що Україна разом з Євросоюзом стоїть на позиції необхідності виконання Мінських угод "як того мирного плану, який може принести довгоочікуване закінчення конфлікту на Донбасі".

Але, за словами Геращенко, для України абсолютно очевидно, що ключовими є два блоки Мінських угод - це безпековий і гуманітарний.

"Без вирішення гуманітарного блоку ми не можемо перейти до політичного. І коли ми говоримо про гуманітарний блок - це не лише звільнення заручників, це і допуск гуманітарних місій на окуповану територію, це й питання пошуку зниклих безвісти і залучення   Червоного Хреста до пошуку і експертизи загиблих", - акцентувала Геращенко.

Вона зауважила, що питання прав людини, на її думку, на жаль, залишаються на другорядному плані в порядку денному на високих зібраннях.

"Їм треба приділяти першочергову увагу, тому що саме права людини, саме виконання гуманітарного блоку створять передумови для політичного блоку, на якому так чітко наполягають наші західні партнери", - резюмувала Геращенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-