Суд у Гаазі може ухвалити тимчасове рішення щодо Росії до 5 квітня - Хандогій

Суд у Гаазі може ухвалити тимчасове рішення щодо Росії до 5 квітня - Хандогій

Укрінформ
Міжнародний суд ООН може ухвалити тимчасове рішення щодо Росії до 5 квітня.

Таку думку висловив президент Української асоціації зовнішньої політики Володимир Хандогій в ефірі телеканалу "112 Україна"

"Сам суд може тривати дуже довго, роки. А до ухвалення фінального рішення ми були б зацікавлені у тому, щоб суд ухвалив тимчасове рішення і примусив би Росію припинити дії, які вона робить. Ми очікуємо таке рішення десь до 5 квітня", - сказав він.

Хандогій також наголосив, що на нинішньому етапі процесу аргументація української сторони була досить солідна. Водночас він висловив думку, що в процесі розгляду цього питання "наша доказова база буде поповнюватися".

Раніше прес-секретар Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца заявляла, що рішення Міжнародного суду ООН в Гаазі про зобов'язання Росії з припинення протиправних дій проти населення Донбасу та Криму може бути ухвалене через 1-2 місяці.

Як відомо, сьогодні у Міжнародному суді ООН завершився четвертий день слухань у справі України проти Росії.

Україна у Гаазі обвинувачує Росію у порушенні двох міжнародних конвенцій - про боротьбу з фінансуванням тероризму та про ліквідацію всіх форм расової дискримінації. 

Нинішні слухання були присвячені поданому Україною запиту про запровадження тимчасових заходів, спрямованих на запобігання продовженню порушень з боку Росії протягом розгляду справи по суті. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-