Україні не потрібні компроміси щодо виконання Мінська - Клімкін

Україні не потрібні компроміси щодо виконання Мінська - Клімкін

Укрінформ
Україна не потребує ніяких компромісів щодо Донбасу, а вимагає просто почати виконувати Мінські домовленості.

Про це на спільному брифінгу з міністром закордонних справ ФРН Зігмаром Габріелем заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Нам не потрібні ніякі компроміси (стосовно Донбасу - ред.), потрібно просто почати виконувати «Мінськ». Але Росія фундаментально зацікавлена в іншому - використати Донбас для дестабілізації всієї України. І в цьому полягає фундаментальна проблема», - сказав Клімкін.

Він нагадав, що логіка Мінських домовленостей полягає в безумовному припиненні вогню, цілодобовому і ефективному контролі всієї території Донбасу.

Клімкін зазначив, що люди там мають отримати реальне відчуття повернення до життя, на яке вони заслуговують.

«А потім на цій основі можна буде іти до важливих кроків і найважливіший крок - це вільні вибори», - підкреслив міністр закордонних справ.

Він нагадав, що це ці речі, про які було домовлено два роки тому. 

За словами Клімкіна, логіка російських дій нам абсолютно зрозуміла - це логіка свідомої ескалації конфлікту всіма способами, включаючи визнання документів «ЛНР», «ДНР» і так звану "націоналізацію" компаній.

За його словами, все це робиться для того, щоб «зруйнувати там українську ментальність і створити російський протекторат».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-