Україна вірить, що Гаага зупинить агресію Росії

Україна вірить, що Гаага зупинить агресію Росії

Укрінформ
Початок слухань у Міжнародному суді ООН про застосування запобіжних заходів у справі Україна проти Російської Федерації дає шанс на запобігання подальшому загостренню ситуації в Авдіївці та в Криму.

Про це йдеться у коментарі МЗС України.

"6 березня в Гаазі в рамках позову України проти Російської Федерації Міжнародний Суд ООН розпочне слухання про застосування запобіжних заходів. Цей позов було подано 16 січня 2017 року до Міжнародного суду ООН з метою притягнення  Російської Федерації до відповідальності за підтримку тероризму на сході України та дискримінацію етнічних українців та кримських татар в окупованому Криму. Запобіжні заходи дозволять Суду попередити погіршення ситуації і, найголовніше - захистити цивільне населення, протягом часу, необхідного для розгляду справи", - йдеться у документі.

У запиті про застосування запобіжних заходів Україна просить Суд зобов'язати Російську Федерацію припинити порушення міжнародного права. Зокрема, Україна звертається до Суду з клопотанням зобов'язати Російську Федерацію забезпечити ефективний контроль за своїм кордоном, припинити постачання зброї до України, зупинити підтримку незаконних збройних формувань, які завдають шкоди цивільному населенню України, а також утриматись від будь-яких подальших актів етнічної дискримінації в окупованому Криму.

Очікується, що слухання про застосування тимчасових заходів триватимуть чотири дні. Україна представить аргументи в понеділок, 6 березня, та в середу, 8 березня. Російська Федерація представить свої аргументи у вівторок, 7 березня, та в четвер, 9 березня. Слухання починатимуться кожного дня о 10 годині (11-а за Київським часом.

У МЗС зауважили, що при цьому розгляд позову по суті продовжиться незалежно від рішення Суду щодо запиту про застосування запобіжних заходів.

"Їх застосування є особливо важливим у контексті загострення ситуації в Авдіївці та Криму", - акцентували у зовнішньополітичному відомстві.

Як правило, Міжнародний суд ООН розглядає запити про запровадження тимчасових заходів у прискореному порядку. Очікується, що Суд винесе рішення протягом кількох тижнів.

Що стосується розгляду справи по суті, то протягом кількох найближчих місяців Міжнародний суд ООН має визначити розклад подання сторонами процесуальних документів, після чого будуть призначені усні слухання. 

Фото: http://www.ntv.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-