У Гаазі стартували слухання у справі

У Гаазі стартували слухання у справі "Україна проти Росії"

Онлайн
Укрінформ
У Міжнародному суді ООН у Гаазі почалися слухання за позовом України проти Росії щодо порушення Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, нинішні слухання присвячені поданому Україною запиту про введення тимчасових заходів, спрямованих на запобігання продовженню порушень з боку Росії протягом розгляду справи по суті.

Слухання триватимуть чотири дні - з 6 по 9 березня. У понеділок, 6 березня, виступатиме Україна. Українську делегацію в Міжнародному суді ООН очолює заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль.

Як повідомляв Укрінформ, 16 січня Україна подала позов до Міжнародного суду, найвищого судового органу у структурі ООН про порушення Росією міжнародних конвенцій щодо протидії фінансуванню тероризму та расової дискримінації. Зокрема, Україна вимагає від Росії припинити фінансування незаконних збройних формувань на Донбасі, а також відновити діяльність Меджлісу в окупованому Криму. Пізніше у МЗС повідомили, що Україна доповнюватиме позов проти РФ новими фактами порушень прав людини.
Фото: AFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-