Суд ООН поставить Росію перед дилемою - Зеркаль

Суд ООН поставить Росію перед дилемою - Зеркаль

Укрінформ
Міжнародний суд ООН поставить Російську Федерацію перед дилемою: або припинити свою протиправну діяльність, або остаточно перетворитися на країну, з якою ніхто не матиме справи.

Про це написала у Facebook заступник міністра закордонних справ, голова української делегації в Міжнародному суді ООН Олена Зеркаль.

"Рішення суду зобов’язати Росію припинити дискримінацію українців та кримських татар, а також зупинити підтримку терористів на Донбасі поставить РФ перед дилемою: або припинити свою протиправну поведінку, або остаточно перетворитися на країну-парію, з якою ніхто не матиме справи". - зазначила вона.

За її словами, життя людей та їх права – найважливіші серед усіх питань, щодо яких ведеться правова боротьба в рамках протидії агресії Росії. Саме за захистом життя та прав людей, які зазнають дискримінації в окупованому Росією Криму і страждають від підтримуваного Росією тероризму на Донбасі звертається сьогодні Україна до Міжнародного суду ООН. 

"Справа стосується порушення РФ положень Конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму і Конвенції про ліквідацію усіх форм расової дискримінації. Але справжня одиниця виміру у цій справі – це життя кожної окремої людини, яка страждає від обстрілів або від безпідставних обшуків і викрадень. Людська гідність - є найвищою цінністю. Тому відстоювати позицію України морально легко, хоч і складно юридично, бо єдине що лишається Росії – ховатися за перекручуваннями фактів, маніпуляціями правом і дурманом пропаганди", - підкреслила Зеркаль.

Як повідомляв Укрінформ, 16 січня Україна подала позов до Міжнародного суду, найвищого судового органу у структурі ООН про порушення Росією міжнародних конвенцій щодо протидії фінансуванню тероризму та расової дискримінації. Зокрема, Україна вимагає від Росії припинити фінансування незаконних збройних формувань на Донбасі, а також відновити діяльність Меджлісу в окупованому Криму. Пізніше у МЗС повідомили, що Україна доповнюватиме позов проти РФ новими фактами порушень прав людини.

Слухання починаються 6 березня, займуть чотири дні і будуть транслюватися онлайн.

Фото: AFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-