Пєкло не вважає фільм «Волинь» загрозою для українсько-польських відносин

Пєкло не вважає фільм «Волинь» загрозою для українсько-польських відносин

Укрінформ
Фільм «Волинь» Войцеха Смажовського про так звану волинську різанину не може бути причиною для погіршення дружніх двосторонніх відносин України та Польщі.

Таку думку висловив Посол Республіки Польща в Україні Ян Пєкло під час засідання прес-клубу "Дипломати без краваток" в Укрінформі.

«Я не думаю, що він є якоюсь загрозою для наших взаємних відносин. Фільм як фільм - і все. У вас також були фільми про складні часи, я думаю, що все нормально», - сказав Пєкло.

На його переконання, цю стрічку варто сприймати лише як фільм, а не як якийсь серйозний історичний документ, що може вплинути на відносини двох держав. «А над документами працюють польський та український інститути національної пам’яті та інші структури», - додав він.

Пєкло зазначив, що особисто стрічку ще не бачив, але сприймає фільм "Волинь" виключно як погляд режисера на Волинську трагедію. «Проблема лише в тому, як його інтерпретувати», - додав Пєкло.

23 вересня фільм "Волинь" показали під час кінофестивалю у Гдині. 3 жовтня відбувся передпрем'єрний показ фільму для журналістів, а 7 жовтня фільм вийшов на широкі екрани.

Автор стрічки Войцех Смажовський показує трагедію польського населення Волині. Водночас він упевнений, що фільм не нашкодить польсько-українським відносинам. І вже на той момент такі події викликали обговорення в культурному середовищі України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-