Лавров у Мінську ігнорував

Лавров у Мінську ігнорував "незручні" запитання - Геращенко

Укрінформ
Одним з ключових блоків на сьогоднішній зустрічі глав МЗС України Франції, Німеччини й Росії у Мінську була безпека на Донбасі.

Про це у Фейсбуці повідомила член гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

"В нашій делегації також були експерти з військових питань, що працюють в безпековій групі. За цей місяць зафіксовано більше, аніж 1060 порушень режиму тиші, випущено боєснарядів вагою більше 132 тон, які мали завезти щонайменше 27 "Камазів" чи "Уралів", випущено більше 6000 мін. Й досі не розведено живу силу і техніку поблизу Станиці Луганської. Все більше фактів агресії проти СММ ОБСЄ, цього року кількість інцидентів проти спостерігачів виросла в два рази", - пише Геращенко.

Україна, за її словами, наполягає на демілітаризації Дебальцевого, на цілодобовому чергуванні місії СММ ОБСЄ і безпеці роботи спостерігачів та повному їх допуску на всю окуповану територію".

Міністр закордонних справ Павло Клімкін навів фактаж, коли РФ через свої безпілотники здійснює розвідку чи навіть наводку на українські території. "При цьому міністр Лавров (глава МЗС РФ – ред.) на всі незручні питання відповідає, що це не її компетенція - гуманітарні чи безпекові питання, і наполягає тільки на обговоренні політичного блоку. Ось це і є вся правда про позицію РФ, яка не зацікавлена ані в припиненні вогню, ані в звільненні заручників, а лише на амністії", - підсумувала Геращенко.

Фото: Ірина Геращенко/ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-