Другий день саміту НАТО. Зеленський зустрівся зі Столтенбергом і  лідерами країн-учасників Альянсу

Другий день саміту НАТО. Зеленський зустрівся зі Столтенбергом і лідерами країн-учасників Альянсу

Оновлюється
Укрінформ
11-12 липня у Вільнюсі відбувається саміт НАТО

17:20

Президент Володимир Зеленський у Вільнюсі обговорив із президентом Європейської ради Шарлем Мішелем можливість наприкінці року почати переговори про членство України в ЄС.

«Хороша розмова з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем. Головне, що обговорювали, – нашу можливість відкрити вже в кінці цього року переговори щодо членства в Євросоюзі. Дякую за підтримку», - зазначив Зеленський.

17:01

Президент Володимир Зеленський і Президент США Джозеф Байден проводять зустріч у Вільнюсі.

16:25

Лідери країн "Групи семи" (G7) погодили на полях саміту НАТО у Вільнюсі "Спільну декларацію про підтримку України" (Joint Declaration of Support for Ukraine).

Документ було презентовано під час урочистого заходу за участі лідерів G7 та України, які виступили з відповідними заявами.

16:17

Президент США Джо Байден сьогодні обговорить із президентом Володимиром Зеленським можливість постачання Україні ракет великої дальності.

Про це в програмі Good Morning America телеканалу ABC News заявив радник глави Білого дому з питань національної безпеки Джейкоб Салліван.

«Щодо ракет великої дальності, то президент Байден продовжить обговорювати це питання з президентом Зеленським сьогодні. Він (Байден – ред.) продовжує обмірковувати це питання», - сказав Салліван.

Він також зазначив, що глава Білого дому декілька тижнів тому ухвалив рішення щодо початку тренування українських пілотів на винищувачах F-16.

14:47

Новостворена Рада НАТО-Україна є потужним політичним інструментом, де всі учасники виступають з рівних позицій, і робота якого не може блокуватися окремими її учасниками або країнами-членами Альянсу.

Про це сьогодні у Вільнюсі під час спільної пресконференції з Президентом Володимиром Зеленським перед першим засіданням Ради НАТО-Україна заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг.

Саме так очільник НАТО відповів на запитання преси, чи не буде робота Ради НАТО-Україна блокуватися окремими країнами, як це було у випадку, коли через протидію Угорщини союзники тривалий час не могли скликати засідання КУН – Комісії Україна-НАТО.

14:14

Президент України Володимир Зеленський подякував Франції за далекобійне озброєння й анонсував отримання додаткового інженерного обладнання для розмінування.

Про це він повідомив за результатами зустрічі з Президентом Франції Еммануелем Макроном у Вільнюсі.

13:20

Після рішення Вільнюського саміту Україна наблизилася до НАТО, як ніколи раніше. 

Про це повідомив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час спільної з Президентом України пресконференції на саміті Альянсу у литовській столиці.

Крім того, за його словами, Росія не буде визначати, хто може чи не може приєднатися до Альянсу, це вирішуватимуть лише самі союзники.

13:17

Президент Володимир Зеленський заявив під час спільної з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом пресконференції у Вільнюсі, що Україна цінує визнання того, що не потребує Плану дій щодо членства в Альянсі, та назвав це гарними результатами нинішнього саміту.

13:00

Президент України Володимир Зеленський та генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг провели спільну пресконференцію у Вільнюсі, на Саміті Альянсу.

12:52

Володимир Зеленський проводить зустріч з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Після привітання та рукостискання у присутності журналістів двоє лідерів вирушили в кімнату переговорів.

 12:43

Нідерланди планують розпочати навчання українських пілотів на західних винищувачах F-16 у серпні та допоможуть зміцнити систему ППО України й артилерію.

Про це повідомив Президент Володимир Зеленський у Телеграмі.

«Зустріч із Прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте. Конкретні речі. На серпень – домовились почати підготовку пілотів. Наближаємо рішення щодо сучасної авіації для України», - зазначив глава держави.

Також Зеленський оголосив про домовленості конкретного внеску Нідерландів у зміцнення української ППО та артилерії.

12:19

Президент Володимир Зеленський у Вільнюсі зустрівся із Прем’єр-міністром Австралії Ентоні Албенізі, говорили про оборонну підтримку України.

Австралія надасть України новий оборонний пакет, який включає 30 бронетранспортерів «Бушмастер».

11:33

Президент Володимир Зеленський на полях саміту НАТО у Вільнюсі провів зустріч з прем'єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком.

«Лідери обговорили оборонні потреби України, подальшу співпрацю щодо розширення спроможностей української армії на полі бою, зокрема завдяки далекобійній зброї та у майбутньому – сучасній західній авіації», - йдеться у повідомленні пресслужби Зеленського.

11:17

Президент Володимир Зеленський у Вільнюсі зустрівся із Федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцом.

Президент заявив про досягнення домовленостей із Німеччиною щодо надання додаткових пускових установок Patriot і ракет до них.

«Продовжили розмову про гарантії безпеки для України на шляху в НАТО з канцлером Шольцом. Дякую за підтримку! Є домовленість про додаткові пускові установки «Петріот» та ракети для них від Німеччини. Це дуже важливо для захисту життя в Україні від російського терору!» - зазначив Зеленський.

10:19

Президент Володимир Зеленський у Вільнюсі провів переговори з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо.

За їх результатами Президент оголосив про домовленості з Канадою про посилення українських військових бронетехнікою.

«Зустріч з паном прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо. Змістовний початок дня на саміті! Обговорюємо гарантії безпеки для України на шляху в НАТО – маємо розуміння Канади, буде розуміння світу, готуємо важливу безпекову перемогу для України. Вдячний Джастіну і Канаді за посилення наших воїнів бронетехнікою. Є потужні домовленості», - зазначив Зеленський.

09:50

Президент України Володимир Зеленський прибув до Литовського виставкового та конгресового центру LITEXPO, де проходить саміт НАТО.

Відразу після прибуття глава Української держави дав коментар присутнім на заході журналістам.

"На нашому порядку денному сьогодні є три пріоритетні питання. Перше – це нове озброєння та пакети підтримки нашої армії на полі бою. Друге – це запрошення до НАТО", - сказав глава держави.

третє – ми будемо говорити про це та битися за це – це безпекові гарантії для України на шляху до НАТО", - сказав Зеленський.

Фото: Офіс Президента 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-