Максим Бартков: Цифровий університет - це вже не майбутне

Максим Бартков: Цифровий університет - це вже не майбутне

Укрінформ
Хакатон  University Software Battle зібрав учасників з різних куточків України.

Команда Google Developer Students Club NAU 29-30 травня провела хакатон University Software Battle, мета якого — показати, що студенти вміють і можуть розробити високоякісний софт, яким хотіли б користуватись самі. Темою хакатону був «Цифровий університет» (набір сервісів для діджиталізації університетів), передає Укрінформ.

Хакатон змішаного формату зібрав учасників з різних куточків України, а його оффлайн частина проходила в просторі неформальної освіти NAU HUB, де працювали команди категорії Embedded (інші категорії працювали онлайн). Детальніше розповісти про хакатон ми попросили члена жюрі та ментора в категорії Web Максима Барткова (Team Lead в RooX Solutions).

«Хакатон проводився в 4-х категоріях: веб-розробка, мобільна розробка, Embedded та Blockchain. Всього зареєструвались 22 команди, 80 учасників. Було запропоновано декілька цікавих ідей, які дозволили учасникам стати переможцями хакатону. Ale-op реалізували пропускну систему на основі NFC (датчик входу та виходу за карточками), а через протокол ZigBee (протокол зв'язку) враховували кількість людей та температуру в аудиторії.

Читайте також: У Львові вперше проведуть молодіжний форум працевлаштування

Отримати всю цю інформацію можна через телеграм бот. CoSyntax  - розклад для університетів. Blockchain Warriors реалізував електронну черговість у спільному користуванні смарт-контактом ефіріумом, що приймає хеш, ipfs (ipfs - розподілене файлове сховище, тому ми кидаємо документ для валідації, на виході отримуємо хеш). KBU реалізували сервіс для зберігання та пошуку лабораторних робіт», - розповів Максим Бартков.

Критеріями оцінювання були:

Актуальність - актуальність ідеї (потрібна ідеї взагалі)

Реалістичність - реалістичність ідеї

MVP - наскільки змогли реалізувати початкові функціонал і саму ідею

Презентація проекту - презентація та подача

Використані технології - правильність підібраних технологій для реалізації ідеї.

В підсумку переможцями в категоріях стали:

Веб-розробка - KBU (Анісімов Максим, Бойко Богдан, Бондаренко Богдан, Карпенко Андрій )

Mobile - CoSyntax (Захаров Олексій Олександрович, Северина Катерина Максимівна)

Blockchain -  Blockchain Warriors (Щербина Денис, Ратушняк Дмитро)

Embedded - Ale-op (Пунов Евгеній, Зозуля Володимир, Буйніч Богдан).

Читайте також: Шмигаль розповів, як втілюється в життя Національна економічна стратегія-2030

«Як ментор в категорії web я надавав рекомендації по використовуваних технологіях, вибору архітектури додатку, консультував по коду, також було спільне обговорення ідеї щоб поліпшити її, доповнення функціоналу, перегляд презентацій і внесення коригувань для їх покращення. Для кожної команди було обов'язкових по 3 зустрічі, на які йшло від 5 хвилин і до 30 хвилин. Так само зідзвонювалися і в процесі вирішували питання за потребою з кожною командою.

Запам'яталися хлопці з 2 команд в категорії Web. KBU - у них був дуже сильний склад, хлопці звітували після кожного реалізованого ними функціоналу, було видно що вони вже всі з чималим комерційним досвідом, реалізували чудову ідею, працювали з 10 ранку і до кінця хакатона (майже 30 годин). І Codezilla - у них була злагоджена команда, хлопці з якими було максимально легко спілкуватися, змогли зробити хороший функціонал програми. До складу цієї команді увійшли Біньковський Дмитро, Шульмейстер Марк, Бандура Тарас, Бублик Владислав, Кузнецова Аріна та Кіт Валентин. Цей хакатон наочно проілюстрував, що цифровий університет - це вже не майбутнє, а сьогодення», - підсумував Максим Бартков.

Читайте також: Швидкісний інтернет кожному: Зеленський хоче, аби Україна була у ТОП-20 цифрових держав

«Хакатон був реалізований як проект Громадського Бюджету міста Києва. Щоб реалізувати хакатон в рамках Громадського бюджету, потрібно було подати проект та перемогти у голосуванні серед мешканців Києва. Також було залучено декілька партнерів», - додав організатор University Software Battle, член правління наукового товариства НАУ та Google DSC Lead НАУ Олег Мельничук.

Також під час хакатону з докладами виступили Олександр Вінницький з темою «Прозорі методології розробки», Віктор Бойко з темою «Бездротові сенсорні мережі на технології ZigBee» та Роман Ланський з темою «Як презентувати та продати свою ідею».

Микола Ковальчук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-