Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Це не компроміс, а підігрування мракобісним настроям у залі

Це не компроміс, а підігрування мракобісним настроям у залі

Блоги
Укрінформ
Україна має ратифікувати Стамбульську конвенцію

Проголосувала проти повернення Стамбульської конвенції на допрацювання в комітет. Це не компроміс, а підігрування мракобісним настроям у залі. Я вважаю, що ми мали ратифікувати цю конвенцію сьогодні, бо мова йде про захист прав людини, про боротьбу з домашнім насильством. Насильство в родині – це точно не християнські і не православні, не українські цінності. Дискусія в залі показала, скільки "скрєпів" ховається по закутках зали і в головах…

Мені сумно, що сучасні українські політики, які не стидаються мати коханок чи кілька шлюбів (і це їх особиста справа), спокійно ставляться до інших біблійних гріхів, бо ніколи не бачила таких палких дискусій навколо тем "не вкради", "не пий", "не наїдайся", "не бреши" і тд, демонструють стільки стереотипів до загальноприйнятої термінології міжнародних документів і на паталогічному рівні бояться слова "гендер", яке насправді означає на засилля ЛГБТ, а стать і рівність.... 

Тим не менше, я маю відзначити, що все ж за останні роки ми пройшли великий шлях у подоланні стереотипів. Я дякую Прем'єру Гройсману і Генпрокурору Луценку, воїнам українськоі армії, які публічно закликали ратифікувати Стамбульську Конвенцію і посилити відповідальність за домашнє насильство. Я дякую депутатам від БПП, НФ, Батьківщини, Відродження, що підтримали ці голосування. 

Попри все, є прогрес в дискусії з Опоблоком і РПЛ, які підтримали в першому читанні законопроекти з пакету, що посилює боротьбу з домашнім насильством. З вилученням певних норм. 

Від домашнього насильства страждають діти, літні люди, жінки і чоловіки, домашнє насильство – це ЗЛО. Україна має ратифікувати Стамбульську конвенцію. Як я бачу розвиток ситуації зараз? Конвенцію повернуто в комітет. Сподіваюся, якнайшвидше її підготують до повторного розгляду в сесійну залу і зала її ратифікує. 

Вірю, МФО "Рівні можливості" зроблять все, щоб зала проголосувала ЗА.

Ірина Геращенко

FB

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-