Депутат Київської міськради задекларував ₴8,4 мільйона «у подарунок» - НАЗК

Депутат Київської міськради задекларував ₴8,4 мільйона «у подарунок» - НАЗК

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції в ході моніторингу способу життя депутата Київської міської ради виявило ознаки незаконного збагачення на суму майже 8,5 млн гривень.

Як передає Укрінформ, про це повідомило НАЗК.

Так, згідно з декларацією депутата за 2020 рік, згадану суму він отримав у подарунок від матері.

НАЗК з’ясувало, що розмір доходів жінки за останні 22 роки не дозволяв накопичити кошти для здійснення такого подарунку. У відповідь на запит агентства вона пояснила, що подарована сума залишилася у спадок від її покійного чоловіка (батька депутата), а джерелом походження коштів є доходи від його підприємницької діяльності.

До своїх пояснень жінка додала нотаріально завірену копію договору про дарування 300 тисяч доларів (еквівалент 8 480 380 грн).

НАЗК отримало нотаріально завірену довідку, де зазначено, що єдиним спадкоємцем є дружина померлого, яка успадкувала об’єкти нерухомого майна свого чоловіка, однак відомості про успадкування грошових коштів відсутні. Крім того, у померлого виявилася заборгованість за єдиним внеском для ФОПів на суму 35,5 тисячі грн.

"Викладені факти дають привід для обґрунтованого сумніву стосовно можливості матері надати такий подарунок своєму синові", – зауважили в агентстві.

Читайте також: Рада ухвалила антикорупційний законопроєкт - про відповідальність за несвоєчасне подання декларацій

НАЗК направило матеріали до Національного антикорупційного бюро України для вирішення питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення та здійснення досудового слідства з метою притягнення депутата міськради до кримінальної відповідальності.

Як повідомляв Укрінформ, Національне агентство з питань запобігання корупції розпочало 135 моніторингів способу життя військкомів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-