НАЗК веде 135 моніторингів способу життя військкомів - Новіков

НАЗК веде 135 моніторингів способу життя військкомів - Новіков

Ексклюзив
Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції розпочало 135 моніторингів способу життя військкомів.

Про це голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков повідомив в інтерв’ю Укрінформу.

“Наразі у нас розпочато 135 моніторингів способу життя з загальної кількості керівного складу військкоматів (1795). Це не значить, що в кожному моніторингу варто очікувати порушень”, - сказав Новіков.

За його словами, як правило, моніторинг способу життя підтверджує те, що більшість працівників є доброчесними. “Не всі воєнкоми їздять на "Мерседесах". Більшість працівників військкоматів мають звичайне житло, "Ланос" і не мають вілл в Іспанії чи будь-де”, - підкреслив голова агентства.

Читайте також: НАЗК розпочало експертизу двох урядових антикорупційних законопроєктів

Як повідомлялося, у липні в незаконному збагаченні викрили колишнього одеського військкома Євгена Борисова. За даними слідства, від початку повномасштабного вторгнення члени його родини придбали в Іспанії майно й нерухомість на суму 151 млн гривень.

1 серпня правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом незаконного збагачення керівника Дніпропетровського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

В Україні було розпочато перевірки воєнкомів. Президент України Володимир Зеленський нещодавно заявив про те, що вони виявили багато зловживань.

Інтерв'ю на сайті Укрінформу буде опубліковане 10 серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-