Спроба заволодіння землею у Києві: суд збільшив заставу народному депутату майже до 27 мільйонів

Спроба заволодіння землею у Києві: суд збільшив заставу народному депутату майже до 27 мільйонів

Укрінформ
Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду майже вчетверо збільшила заставу чинному народному депутату, підозрюваному у спробі незаконного заволодіння землею та майном Державного будівельного комбінату.

Як передає Укрінформ, про це Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила в Телеграмі

"Своїм рішенням суд апеляційної інстанції скасував ухвалу ВАКС від 13.04.2023 в частині розміру застави та постановив нову ухвалу, якою збільшив заставу з 6,012 млн грн до 26,840 млн грн", — ідеться в повідомленні.

В іншій частині ухвала слідчого судді залишена без змін. Законної сили вона набуває з моменту проголошення, є остаточною та оскарженню не підлягає.

Апеляційні скарги сторони захисту суд залишив без розгляду.

Читайте також: ВАКС призначив штраф депутатці за незадекларовану нерухомість, але звільнив від покарання

Як повідомляв Укрінформ, у березні чинному народному депутату та ще трьом особам оголосили підозру в незаконній спробі заволодіння земельною ділянкою площею 8 гектарів у столиці. 

За даними Укрінформу, ідеться про народного депутата Дмитра І., обраного до парламенту від уже забороненої політичної партії "Опозиційна платформа – За життя".

Депутат обґрунтовано підозрюється в організації замаху на зловживання службовим становищем з метою незаконного отримання під забудову земельної ділянки, що належить державі та перебуває в постійному користуванні Держбудкомбінату. У квітні ВАКС обрав йому запобіжний захід у вигляді застави розміром понад 6 млн грн

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-