Легіон «Свобода Росії» провів біля посольства рф у Києві акцію на підтримку України

Легіон «Свобода Росії» провів біля посольства рф у Києві акцію на підтримку України

Фото
Укрінформ
У річницю повномасштабного вторгнення бійці легіону «Свобода Росії» провели біля російського посольства у Києві акцію на підтримку України.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, учасники акції повісили на огорожі посольства банер з написом російською мовою "Украине - победу! России - свободу! Второй год войны в Украине станет первым годом победы" і запалили фаєри.

"Мета нашої сьогоднішньої акції - щоб у річницю початку російської агресії всі побачили, що є росіяни, які не просто співпереживають українцям, а готові зі зброєю боротися за правду, за свободу", - сказав журналістам учасник акції, боєць із позивним "Заза".

Він розповів, що у легіоні вже четвертий місяць, у бойових діях участі ще не брав, протягом цього періоду проходив підготовку разом із бійцями ЗСУ, але незабаром їх мають відправити на фронт.

Біля посольства рф у Києві провели акцію на підтримку України / Фото: Руслан Канюка, Укрінформ

За словами "Зази", він вірить у перемогу України, бо з самого початку війни українці проявили себе як вільний і сильний народ, який завжди показував свою силу, коли починали утискати його свободу.

Читайте також: У Празі пройдуть акції до річниці вторгнення рф в Україну

"З перших днів агресії було зрозуміло, що у росії нічого не вийде", - зазначив він.

Боєць легіону «Свобода Росії» визнав, що переважна більшість росіян підтримує війну, бо у них у головах "пропаганда і ненависть до всіх інших народів".

"Це як нацизм, але вже прояви рашизму", - вважає "Заза".

Боєць ухилився від відповіді на запитання кореспондента Укрінформу, що сказав би путіну, стоячи біля стін російського посольства в Києві у річницю вторгнення, зауваживши, що "там лише нецезурна лайка".

Водночас "Заза" запевнив, що готовий боротися за свободу - "свою, своїх близьких і взагалі за свободу".

Легіон «Свобода Росії» - російський легіон Збройних сил України, сформований у березні 2022 року для захисту України від російського вторгнення під час російсько-української війни. Входить до Інтернаціонального легіону ТРО України.

24 лютого 2022 року росія розпочала новий етап війни проти України – повномасштабний наступ. За рік Сили оборони України завдали значних втрат агресору, знищивши майже 147 тис. російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-