У Празі пройдуть акції до річниці вторгнення рф в Україну

У Празі пройдуть акції до річниці вторгнення рф в Україну

Укрінформ
23 лютого, напередодні річниці повномасштабного вторгнення росії в Україну, у чеській столиці пройде низка акцій підтримки. На громадських будівлях будуть вивішені українські прапори.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Radio Prague International.

Наголошується, що перед Національним музеєм прозвучить гімн України.

Увечері благодійна організація «Людина у біді» проведе відеомапінг на фасаді штаб-квартири МВС Чехії та покаже документальні фільми «Будинок з уламків» та «Весна у Бучі». У центрі Langhans глядачі зможуть простежити за ситуацією, що змінювалася місяць за місяцем в Україні за допомогою віртуальної реальності.

Маніфестація на підтримку України пройде біля пам'ятника «Серце для Вацлава Гавела» на площі біля Національного театру.

З вечора 23 до ранку 24 лютого на фасад палацу Валленштейна – будівлю Сенату, проєктуватимуться фотографії військового репортера Майди Сламової.

Читайте також: Річниця вторгнення рф: Папа Франциск закликав до мирних переговорів та припинення вогню

Також зазначається, що музей «Пам'ятник національної писемності» проведе вечір сучасної української літератури. У Музеї літератури свої переклади творів українських письменників представлять перекладачі Олексій Севрюк та Мирослав Томек.

Як повідомлялося, 24 лютого 2022 року російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. За даними Генштабу, за рік сили оборони України завдали значних втрат агресору, знищивши майже 146 тис. російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-