Ситуацію з виборами у Могилянці розглянуть на комітеті Ради

Ситуацію з виборами у Могилянці розглянуть на комітеті Ради

Укрінформ
Комітет ВР з питань освіти розгляне ситуацію з виборами президента НаУКМА на одному з наступних засідань.

Таке рішення було ухвалено під час засідання Комітету з питань освіти, науки та інновацій, яке відбулося у середу, 9 лютого, передає кореспондент Укрінформу.

"Комітет готовий на одному з наступних засідань чи наступному засіданні розглянути це питання... Є звернення, Комітет їх розгляне, підготує матеріали, запросимо всіх стейкхолдерів, Сергія Миколайовича (Шкарлета - ред.) в першу чергу", - сказав під час засідання голова Комітету ВР з питань освіти та науки Сергій Бабак.

Читайте також: Що відомо про скандальні вибори у Могилянці

За його словами, звернення від студентських рад стосовно ситуації з виборами президента НаУКМА та проханнями розглянути її на засіданні Комітету, почали надходити до Комітету ВР вже з понеділка 7 лютого. Втім, за словами Бабака, підготовка засідання потребує часу.

Як повідомляв Укрінформ, 1 лютого Сергій Шкарлет заявив, що Міністерство освіти та науки не визнаватиме результати виборів президента НаУКМА, бо вони відбулися з порушеннями, і буде оголошувати повторний конкурс на посаду президента Києво-Могилянської академії.

Читайте також: Студенти Могилянки обіцяють страйкувати до відставки Шкарлета

3 лютого в Кабінеті Міністрів відбулася нарада з представниками Києво-Могилянської академії та студентського самоврядування, Міносвіти, керівництвом Верховної Ради та народними депутатами, після якої Міносвіти скасувало наказ про оголошення повторного конкурсу на посаду президента НаУКМА.

4 лютого студенти НаУКМА та освітянська спільнота провели під Кабінетом Міністрів акцію "Міністр тимчасовий, Могилянка — вічна!", на якій вимагали відставки міністра освіти Сергія Шкарлета.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-