Студенти Могилянки обіцяють страйкувати до відставки Шкарлета

Студенти Могилянки обіцяють страйкувати до відставки Шкарлета

Укрінформ
Студенти Києво-Могилянської академії повідомили, що їхній страйк триватиме, допоки не буде звільнено міністра освіти і науки Сергія Шкарлета.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми говорили особисто з Прем'єр-міністром. Він запевнив, що він на стороні студентів. Він прийняв наше усне звернення щодо відставки Сергія Шкарлета. Також він чекає на наше письмове звернення", – повідомив один із організаторів, член могилянської спільноти Микола Рибитва.

Також він додав, що Шмигаль розпочне політичні консультації з Верховною Радою щодо перевірки цього звернення.

"На перевірку всіх фактів може піти кілька тижнів. Могилянка протягом всього цього часу буде страйкувати, допоки наше фінальне звернення про відставку Шкарлета не буде виконано", – сказав Рибитва.

Читайте також: Що відомо про скандальні вибори у Могилянці

Як повідомлялося, 1 лютого Шкарлет заявив, що Міністерство освіти і науки не визнаватиме результати виборів президента НаУКМА, бо вони відбулися з порушеннями, і буде оголошувати повторний конкурс на посаду президента Києво-Могилянської академії.

Однак вже 3 лютого МОН повідомило, що Міністерство освіти і науки скасувало наказ про повторний конкурс на зайняття посади президента Національного університету "Києво-Могилянська академія".

Читайте також: Український ПЕН вимагає від Міносвіти підписати контракт з обраним президентом Могилянки

4 лютого студенти НаУКМА вийшли під Кабінет Міністрів з акцією "Міністр тимчасовий, Могилянка — вічна!", на якій студенти вимагають відставки Шкарлета.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-