Представники Могилянки звернулись до Венедіктової через зрив виборів ректора

Представники Могилянки звернулись до Венедіктової через зрив виборів ректора

Укрінформ
Представники НаУКМА звернулися до Генпрокуратури з проханням проконтролювати розслідування спроби зриву виборів президента вишу.

Про це йдеться на сайті Національного університету "Києво-Могилянська академія", передає Укрінформ.

Зазначається, що у понеділок, 7 лютого, представники НаУКМА в.о.президента НаУКМА Денис Азаров, голова Виборчого комітету Володимир Венгер, член студентського страйкому Максим Бондар зустрілися з генеральним прокурором Іриною Венедіктовою та поінформували ії про перебіг виборів у Могилянці, обставини нападу на виборчу дільницю та відкриття відповідного кримінального провадження.

"Денис Азаров передав генпрокурору офіційне звернення НаУКМА, у якому висловлюється прохання вжити заходів контролю з метою забезпечення швидкого та об’єктивного розслідування зазначеного вище кримінального провадження. Учасники зустрічі наголосили на тому, що необхідно встановити не лише безпосередніх виконавців нападу на виборчу дільницю, а й його замовників та організаторів", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Студенти Могилянки обіцяють страйкувати до відставки Шкарлета

Як повідомляв Укрінформ, 27 січня в НаУКМА відбувся другий тур виборів президента університету. Того ж дня Сергій Квіт повідомив у Фейсбуці, що з виборчої дільниці вишу невідомі викрили одну зі скриньок для голосування.

Згодом поліція Києва повідомила, що скриньку було знайдено неушкодженою на одній з вулиць біля НаУКМА та повернуто виборчій комісії. За даним фактом поліція почала кримінальне провадження за частиною 2 статті 396 Кримінального кодексу "хуліганство".

28 січня на сайті НаУКМА було оприлюднено повідомлення про те, що за результатами другого туру Сергій Квіт отримав 235 голосів (52,80%); Олександра Гуменна – 191 голос (42,92%).

1 лютого в коментарі Укрінформу міністр освіти та науки Сергій Шкарлет повідомив, що МОН не визнаватиме результати виборів в НаУКМА і буде оголошувати повторний конкурс на посаду президента Києво-Могилянської академії.

Читайте також: Будуть рішення після перевірки: Шмигаль зустрівся зі студентами та викладачами Могилянки

Однак вже 3 лютогоМОН скасувало наказ про повторний конкурс на зайняття посади президента Національного університету «Києво-Могилянська академія».

4 лютого студенти НаУКМА та освітянська спільнота провели під Кабінетом Міністрів акцію "Міністр тимчасовий, Могилянка — вічна!", на якій вимагали відставки міністра освіти Сергія Шкарлета.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-