Будуть рішення після перевірки: Шмигаль зустрівся зі студентами та викладачами Могилянки

Будуть рішення після перевірки: Шмигаль зустрівся зі студентами та викладачами Могилянки

Фото
Укрінформ
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль вранці, 4 лютого, зустрівся з представниками студентського самоврядування Києво-Могилянської Академії. Вони домовились, що студенти та викладачі подадуть свої вимоги до уряду у встановленому законодавством порядку і відбудеться перевірка.

Як передає Укрінформ, про це Шмигаль написав у Телеграмі.

"Вранці зустрівся з представниками студентського самоврядування НУ «"Києво-Могилянська Академія"... Домовились, що вимоги студентів та викладачів НаУКМА будуть подані у встановленому законодавством порядку. Відповідні органи вивчать факти, і з огляду на результати перевірки будуть ухвалені рішення", - зауважив Шмигаль.

Читайте також: Під Кабміном студенти Могилянки вимагають відставки Шкарлета

Він додав, що розмова була дуже відвертою і наголосив, що уряд не втручається у внутрішні справи вишів, оскільки автономія університетів має бути непорушною. Будь-які внутрішні конфлікти мають вирішуватися без втручання третіх осіб.

Як повідомляв Укрінформ, один з організаторів мітингу, який триває під Кабміном, член могилянської спільноти Микола Рибитва раніше повідомив, що за результатами зустрічі зі Шмигалем, студенти мають подати письмове звернення у Кабмін. Також студенти НаУКМА повідомили про строки свого страйку - він триватиме допоки не буде звільнено Шкарлета.

Читайте також: Міносвіти скасувало повторний конкурс на посаду президента Могилянки

1 лютого Сергій Шкарлет заявив, що Міністерство освіти та науки не визнаватиме результати виборів президента НаУКМА, бо вони відбулися з порушеннями, і буде оголошувати повторний конкурс на посаду президента Києво-Могилянської академії.

Однак вже 3 лютого МОН повідомило, що Міністерство освіти і науки скасувало наказ про повторний конкурс на зайняття посади президента Національного університету «Києво-Могилянська академія».

4 лютого студенти НаУКМА вийшли під Кабінет Міністрів з акцією "Міністр тимчасовий, Могилянка — вічна!", на якій студенти вимагають відставки міністра освіти Сергія Шкарлета.

Фото: Денис Шмигаль/Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-