На виборах президента «Могилянки» викрали скриньку для голосування

На виборах президента «Могилянки» викрали скриньку для голосування

Фото
Укрінформ
У Національному університеті «Києво-Могилянська академія», де в четвер, 27 січня, проходить другий тур виборів президента вишу, невідомі викрали одну зі скриньок для голосування.

Про це в Фейсбуці написав один з кандидатів на посаду президента НаУКМА, голова Національного агентства із забезпечення якості освіти Сергій Квіт, передає Укрінформ.

"На виборчу дільницю НаУКМА щойно було здійснено напад і відкрито викрадено одну зі скриньок для голосування. Працює поліція. Процедура голосування продовжується", - повідомив Квіт.

В коментарях до свого посту Квіт зазначив, що за словами свідків, крадіжку вчинила група з 8-10 чоловіків у масках.

Укрінформ звернувся за коментарем до поліції Києва.

Читайте також: Бугров переміг на виборах ректора університету Шевченка

Поліція повернула голові виборчої комісії НаУКМА викрадену зловмисниками скриньку з бюлетенями з виборів президента вишу.

"Попередньо ми встановили, що група у кількості п'ять осіб зайшла в зал, коли там відбувався процес обрання президента академії. Одну урну вони облили зеленкою, іншу забрали з собою. Але в подальшому поліцейські виявили її на одній з сусідніх вулиць неушкодженою, з бюлетенями всередині. Ми її повернули голові виборчої комісії. Наразі вони вирішують, що з нею будуть робити", - розповіла пресофіцер Подільського управління поліції Києва Ганна Страшук.

Вона додала, що за даним фактом поліція відкрила кримінальне провадження за частиною 2 статті 396 Кримінального кодексу "хуліганство".

Також поліція вивчає записи з камер спостереження.

Як повідомлялося, 30 вересня 2021 року МОН оголосив конкурс на заміщення посади президента Національного університету "Києво-Могилянська академія". Наказом МОН від 9 листопада 2021 року вибори в НаУКМА були призначені на 20 січня 2022 року.

За підсумками голосування, що відбулося 20 січня 2022 року на виборах президента НаУКМА, кандидати отримали таку кількість голосів виборців, що взяли участь в голосуванні: в.о. президента НаУКМА, в.о. декана факультету економічних наук (ФЕН) кандидат економічних наук Олександра Гуменна – 201 голос (33,9%); голова НАЗЯВО Сергій Квіт – 232 (39,1%). Участь у голосуванні взяли 457 виборців (77,06%) із 593. 22 виборці (3,7 %) не підтримали жодного кандидата.

Фото: Serhiy Kvit

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-