Закон про столицю: «слуги» обговорять із Зеленським кандидатів на пост голови КМДА

Закон про столицю: «слуги» обговорять із Зеленським кандидатів на пост голови КМДА

Ексклюзив
Укрінформ
Серед членів політичної партії “Слуга народу” тривають дискусії щодо кандидатури на посаду голови Київміськдержадміністрації в разі ухвалення законопроєкту про столицю, що передбачає розмежування повноважень міського голови та очільника КМДА.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомила очільниця київської міської організації "Слуги народу", одна з авторів проєкту закону №2143-3, народний депутат Леся Забуранна.

“Дійсно, кандидатура розглядається. Зараз ведуться дискусії з командою щодо того, хто може найбільш ефективно проявити себе на цій посаді і продемонструвати, у першу чергу, киянам результати. Не буду заперечувати, така дискусія є”, - сказала вона.

Читайте також: Венеційська комісія надіслала 20 сторінок зауважень до законопроєкту про столицю – Кличко

Забуранна зауважила, що наразі немає однозначної відповіді, хто може очолити КМДА. Вона також уточнила, що відповідне обговорення відбувається в межах політичної сили “Слуга народу”. За її словами, усі можливі кандидатури обов’язково будуть обговорюватися з Президентом Володимиром Зеленським.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт №2143-3 "Про місто Київ – столицю України" 3 жовтня 2019 року. Так, метою проєкту закону №2143-3, зокрема, є оптимізація системи органів місцевого самоврядування та виконавчої влади в Києві через уточнення повноважень цих органів.

Читайте також: Рада може розглянути законопроєкт про столицю наступного тижня

15 липня 2020 року Комітет ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування рекомендував парламенту ухвалити документ у другому читанні.

Восени 2021 року перший заступник Голови ВР Олександр Корнієнко повідомив, що комітет планує повторно розглянути відповідний законопроєкт у другому читанні.

Невдовзі після цього комітет рекомендував парламенту ухвалити в другому читанні проєкт закону №2143-3 "Про місто Київ – столицю України" з урахуванням пропозицій і зауважень Головного юридичного управління Апарату ВР. Окрім цього, рекомендовано ухвалити в другому читанні суміжний законопроєкт №4298 "Про внесення змін до Закону України "Про місцеві державні адміністрації" та деяких інших законодавчих актів України щодо реформування територіальної організації виконавчої влади в Україні".

Читайте також: До законопроєктів про держадміністрації та столицю подали близько 150 поправок – Корнієнко

Київський міський голова Віталій Кличко вважає, законопроєкт "Про місто Київ – столицю України" має бути доопрацьований.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-