Рада може розглянути законопроєкт про столицю наступного тижня

Рада може розглянути законопроєкт про столицю наступного тижня

Укрінформ
Законопроєкт про столицю може з‘явитися в порядку денному Верховної Ради наступного пленарного тижня, який триватиме упродовж 25-28 січня.

Про це очільниця київської міської організації "Слуги народу", народний депутат із однойменної парламентської фракції Леся Забуранна розповіла під час звіту столичних депутатів від "СН", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наступний тиждень, із вівторка (25 січня – ред.), пленарний. Я переконана, що це питання (законопроєкт №2143-3 – ред.) буде стояти в порядку денному", – заявила депутат.

Читайте також: Венеційська комісія надіслала 20 сторінок зауважень до законопроєкту про столицю – Кличко

Забуранна закликала колег по парламенту підтримати відповідну законодавчу ініціативу.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт №2143-3 "Про місто Київ – столицю України" 3 жовтня 2019 року. Так, метою проєкту закону №2143-3, зокрема, є оптимізація системи органів місцевого самоврядування та виконавчої влади в Києві через уточнення повноважень цих органів.

15 липня 2020 року Комітет ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування рекомендував парламенту ухвалити документ у другому читанні.

Читайте також: У Мінрегіоні вказали на київський «парадокс», який не дублюється в жодних тергромадах

Восени 2021 року перший заступник Голови ВР Олександр Корнієнко повідомив, що комітет планує повторно розглянути відповідний законопроєкт у другому читанні.

Невдовзі після цього комітет рекомендував парламенту ухвалити в другому читанні проєкт закону №2143-3 "Про місто Київ – столицю України" з урахуванням пропозицій і зауважень Головного юридичного управління Апарату ВР. Окрім цього, рекомендовано ухвалити в другому читанні суміжний законопроєкт №4298 "Про внесення змін до Закону України "Про місцеві державні адміністрації" та деяких інших законодавчих актів України щодо реформування територіальної організації виконавчої влади в Україні".

Читайте також: Корнієнко пояснив зміни у списку кандидатів від “Слуги народу” на виборах до Київради

Так, народні депутати мали намір застосувати спеціальну процедуру до розгляду в другому читанні обох проєктів законів, однак на пленарному засіданні парламенту 18 листопада 2021 року вони домовилися не робити цього.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-