Уряд просять передати будинок Сікорського у комунальну власність Києва

Уряд просять передати будинок Сікорського у комунальну власність Києва

Укрінформ
Столична влада готова взяти на себе відповідальність за відновлення історичного будинку, де колись мешкала сім’я видатного авіаконструктора Ігоря Сікорського.

Як повідомляє пресслужба КМДА, про це сказав профільний заступник голови КМДА Володимир Прокопів, передає Укрінформ.

«Об’єкт культурної спадщини перебуває в аварійному стані та потребує нагальної консервації та реставрації. Наразі таких робіт ніхто не проводить і, схоже, навіть не думає починати. За інформацією Департаменту охорони культурної спадщини КМДА, Міністерство оборони досі не уклало охоронного договору з Міністерством культури», – наголосив Прокопів.

Читайте також: Прокуратура вимагає повернути садибу Терещенків Києву

Заступник голови КМДА нагадав, що у травні цього року Київрада звернулася до уряду з проханням передати будинок Сікорського до комунальної власності, однак до цього часу об’єкт перебуває у віданні Міністерства оборони.

«Закликаю уряд нарешті звернути увагу на стан будинку Сікорського. Передайте цей об’єкт у комунальну власність – ми його зможемо врятувати», – звернувся Прокопів до уряду.

Як повідомляв Укрінформ, у травні Київська міська рада вирішила звернутися до Кабінету Міністрів щодо безоплатної передачі будинку, у якому мешкав Сікорський, у комунальну власність.

Читайте також: Міноборони зобов’язали реставрувати Будинок Сікорського у столиці

У Міністерстві оборони заявили, що для порятунку готові передати будинок Сікорського київській громаді.

Як пояснили у Міноборони, передача будинку до комунальної власності територіальної громади Києва дозволила б зберегти та відновити об’єкт як музей видатного авіаконструктора. Однак це унеможливлюється тим, що Печерський райсуд Києва наклав арешт на все нерухоме майно державного підприємства "Готель "Козацький" Міністерства оборони, у тому числі на цю будівлю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-