Ткаченко пояснив позицію МКІП щодо мораторію на реконструкцію історичних будівель у Києві

Ткаченко пояснив позицію МКІП щодо мораторію на реконструкцію історичних будівель у Києві

Укрінформ
Міністерство культури та інформаційної політики підтримує мораторій на реконструкцію та/або капітальний ремонт зі зміною об’ємно-просторових параметрів історичних будівель ХІХ-ХХ століття у Києві, але наголошує на необхідності комплексного підходу щодо захисту історичного ареалу.

Про це написав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у Фейсбуці, коментуючи відповідне рішення Київради, передає Укрінформ.

"МКІП за мораторій, але з повним комплексом захисту історичного ареалу, що наразі не передбачено мораторієм КМДА. Цей мораторій пропонує не комплексний підхід, а частковий", - заявив очільник МКІП.

За його слова, зокрема, містобудівні умови та обмеження не відкликаються, а це означає, що будь-який забудовник у судовому порядку може "обійти" мораторій. "На відміну від комплексного підходу МКІП, зафіксованого в ІОАП (Історико-архітектурному опорному плані - ред.) Києва", - наголосив міністр.

Читайте також: У Києві ввели мораторій на реконструкцію і капремонт історичних будівель

Ткаченко також розкритикував те, що на засіданні Київської міської ради його заступниці Світлані Фоменко не дали слова, "хоча ж самі МКІП і покликали".

Як повідомлялося, Київська міська рада відмовилася заслухати на засіданні 31 серпня інформацію заступниці міністра культури та інформполітики Світлани Фоменко про захист історичної спадщини - це рішення підтримали 97 депутатів зі 105-ти присутніх.

Київська міська рада запросила на засідання 31 серпня міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка та начальника Головного управління Національної поліції у Києві Івана Вигівського відповідно до статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та у зв'язку із численними зверненнями депутатів Київської міської ради.

Читайте також: Ткаченко назвав «жахом і соромом» знесення у Києві садиби Барбана

Натомість Ткаченко повідомив, що перебуває у відпустці, і на сесію Київради прийде його заступниця Світлана Фоменко. Водночас він запросив Кличка 2 вересня до міністерства, аби столичний голова відповів на низку нагальних питань щодо охорони історичної спадщини у столиці.

У Міністерстві культури та інформаційної політики заявляють, що стан історичного центру столиці погіршився через агресивну містобудівну політику, яку провадить Київська міська влада.

Читайте також: Київрада запросила на засідання 31 серпня Ткаченка та Вигівського

Водночас наголошують, що в Історико-архітектурному опорному плані (ІАОП), який затвердило міністерство, є чіткі режими використання території історичних ареалів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-