Київрада запросила на засідання 31 серпня Ткаченка та Вигівського

Київрада запросила на засідання 31 серпня Ткаченка та Вигівського

Укрінформ
Київська міська рада запросила на своє засідання, яке відбудеться у вівторок, 31 серпня, міністра культури та інформаційної політики України Олександра Ткаченка та начальника Головного управління Національної поліції у м. Києві Івана Вигівського.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Київради.

"Міністра культури та інформаційної політики України Олександра Ткаченка та Начальника Головного управління Національної поліції у м. Києві Івана Вигівського запрошено на пленарне засідання II сесії Київської міської ради ІХ скликання, яке відбудеться у вівторок, 31 серпня", - йдеться у повідомленні.

Відповідні листи від імені Київського міського голови Віталія Кличка були направлені до Міністерства культури та інформаційної політики України і Головного управління Національної поліції у м. Києві. Як зазначено у листах, керівників органів державної влади запрошено відповідно до статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та у зв'язку із численними зверненнями депутатів Київської міської ради.

Читайте також: Гостиний двір у Києві візьмуть під держохорону

«Олександра Ткаченка запрошено з метою заслуховування інформації про діяльність у сфері охорони культурної спадщини у місті Києві. Івана Вигівського – з метою заслуховування інформації про стан законності, боротьби зі злочинністю, охорони громадської безпеки та порядку та результати діяльності на території міста Києва», – зазначено у листах.

Як повідомляється, пленарне засідання ІІ сесії Київської міської ради ІХ скликання відбудеться у вівторок, 31 серпня.

Читайте також: Ткаченко назвав «жахом і соромом» знесення у Києві садиби Барбана

Початок пленарного засідання – об 11:00.

Як повідомлялося, у Києві 20 серпня знесли історичну садибу Барбана.

Активіст Олег Симороз опублікував у Фейсбуці відео руйнування будівлі. "Попри обіцянки Шевченківської поліції про зупинення будівельних робіт на вул. Обсерваторній, 6, забудовник вночі о 5 ранку під прикриттям 30 тітушок загнав будівельну техніку та знищив будинок Барбана кінця ХІХ ст", - повідомив він.

Раніше ЗМІ повідомляли, що поряд із садибою Барбана та біля будинку Осипа Родіна виконуються будівельні роботи. Зокрема ЗМІ інформували, що 19 серпня почали розбирати столітню садибу Барбана попри протести місцевих жителів. 18 серпня на подвір'я цього будинку намагалися завезти трактор, але його не пропустили активісти з сусідніх будинків.

У Міністерстві культури та інформаційної політики 19 серпня заявили, що приписи МКІП про заборону будівництва біля садиби Барбана та Осипа Родіна ігноруються столичною владою. У МКІП закликали мера столиці Віталія Кличка негайно зупинити свавілля забудовників.

У Києві поліція відкрила кримінальне провадження за фактом самоправства на вул. Обсерваторній.

Рада нацбезпеки та оборони ухвалила рішення відновити зруйновану пам'ятку - садибу Барбана, а також провести аудит усіх архітектурних пам’яток по всій території країни.

Садиба Барбана — історичний одноповерховий будинок, зведений наприкінці ХІХ сторіччя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-