У Києві знесли історичну садибу Барбана

У Києві знесли історичну садибу Барбана

Відео
Укрінформ
У столиці на вулиці Обсерваторній, 6, зранку 20 серпня знесли історичну садибу Барбана.

Як передає Укріформ, про це повідомив активіст Олег Симороз та опублікував у Фейсбуці відео руйнування будівлі.

"Попри обіцянки Шевченківської поліції про зупинення будівельних робіт на вул Обсерваторній, 6, забудовник вночі о 5 ранку під прикриттям 30 тітушок загнав будівельну техніку та знищив будинок Барбана кінця ХІХ ст.", - повідомив він.

Раніше ЗМІ повідомляли, що поряд із особняком Барбана та біля будинку Осипа Родіна виконуються будівельні роботи. Зокрема, ЗМІ інформували, що 19 серпня почали розбирати столітню садибу Барбана на Обсерваторній вулиці в Києві, попри протести місцевих жителів. Ще раніше, 18 серпня, на подвір'я цього будинку намагалися завезти трактор, але його не пропустили активісти з сусідніх будинків.

Читайте також: Кличко каже, що влада навіть штраф не може виписати за знесення будинку Уткіна

Активіст Симороз у середу написав у Фейсбуці, що на Обсерваторній, 6, коли туди намагалися завезти техніку, на місці були невідомі люди в спортивних костюмах, і що тоді сталися сутички, і серед місцевих були постраждалі.

У Міністерстві культури та інформаційної політики 19 серпня заявили, що приписи МКІП про заборону будівництва біля садиби Барбана та Осипа Родіна ігноруються столичною владою. У МКІП закликали мера столиці Віталія Кличка негайно зупинити свавілля забудовників.

Особняк Барбана — історичний одноповерховий будинок, був зведений наприкінці ХІХ ст.

Садиба Осипа Родіна — будинок другої половини ХІХ ст. у Києві на вулиці Олеся Гончара, 71.

У Головному управлінні Нацполіції у Києві повідомили про відкриття криміналього провадження за фактом самоправства щодо будинку Барбана.

«Відділом дізнання розслідується кримінальне провадження за ст. 356 (Самоправство) Кримінального кодексу України. Дізнавачі за погодженням процесуального керівника місцевої окружної прокуратури міста Києва подали до районного суду клопотання про накладення арешту на цілісний майновий комплекс із забороною вчиняти будь-які дії відносно вказаного майна», - йдеться у повідомленні.

Окрім того, у поліції додали, що склали адмінпротоколи стосовно двох чоловіків, які "порушували громадський порядок" під час акції 19 серпня на Обсерваторній.

Читайте також: Демонтаж «Квітів України»: у КМДА кажуть, що не давали дозвіл й готують позов

“Інцидент трапився вчора поблизу будівлі на вулиці Обсерваторній, що у Шевченківському районі столиці. Учасники акції почали порушувати громадський порядок. Працівники поліції попередили їх про порушення, однак вони не відреагували на зауваження та законні вимоги поліцейських”, - ідеться у повідомленні.

Правоохоронці доставили двох чоловіків до Шевченківського управління поліції. Відносно них дільничні офіцери поліції склали протоколи за ст. 173 (Дрібне хуліганство) та ст. 185 (Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

За протиправні дії їм загрожує штраф у розмірі від 8 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від 40 до 60 годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням 20% заробітку, або адміністративний арешт на строк до 15 діб.

Фото: kyiv.depo.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-