МКІП не отримувало запитів на проведення робіт у садибі Терещенка

МКІП не отримувало запитів на проведення робіт у садибі Терещенка

Укрінформ
Станом на сьогодні жодних запитів на погодження науково-проєктної, проєктної документації, дозволів на проведення земляних робіт у садибі Терещенка до Міністерства культури та інформаційної політики не надходило.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Телеграмі міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

«Чиновники КМДА прекрасно знають, що з 1 січня 2019 року будь-яке будівництво або перетворення пам’яток, що передбачає зміни характеристик параметрів, без затвердження історико-архітектурного опорного плану Києва заборонене», - написав Ткаченко.

Міністр зазначив, що «Житловий будинок», розташований по бульвару Шевченка, 34 - це пам’ятка архітектури місцевого значення ще з 1986 року. «Флігель» (бульвар Шевченка, 34/11) не занесений до Державного реєстру нерухомих пам’яток України, але рішенням Управління охорони пам’яток історії, культури та історичного середовища КМДА взятий на облік як щойно виявлений об’єкт культурної спадщини», - додав Ткаченко.

Читайте також: Демонтаж «Квітів України»: у КМДА кажуть, що не давали дозвіл й готують позов

За його словами, обидва ці об’єкти - у зоні відповідальності Департаменту охорони культурної спадщини Київської міської державної адміністрації.

«Ще у грудні 19-го КМДА погодив проєкт реставрації садиби та її пристосування під офісні приміщення. І навіть тоді у рішенні було сказано про необхідність отримання дозволу на проведення земляних робіт у Міністерства культури та інформаційної політики. Станом на сьогодні жодних запитів на погодження науково-проєктної, проєктної документації, дозволів на проведення земляних робіт у садибі Терещенка до нас не надходило», - уточнив Ткаченко.

Він нагадав забудовникам та чиновникам КМДА про посилення відповідальності за руйнацію пам’яток нерухомої спадщини. «Два законопроєкти, що протидіють хаотичній забудові, ініційовані МКІП, вже знаходяться у Верховній Раді», - написав Ткаченко.

Як повідомляв Укрінформ, Київська міська прокуратура в судовому порядку вимагає розірвання інвестиційного договору та повернення територіальній громаді об’єкта культурної спадщини - садиби Терещенків, розташованого на бульварі Тараса Шевченка у Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-