У Києві створять ще один центр допомоги постраждалим від насильства

У Києві створять ще один центр допомоги постраждалим від насильства

Укрінформ
У Києві буде створено ще один Денний центр соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі.

Рішення про виділення відповідного фінансування ухвалено 11 квітня, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбуКиївради.

«Зараз психологи, юристи та соціальні працівники приймають у двох закладах – у Шевченківському та Дніпровському районах. Третій Центр буде в Голосіївському районі на вул. Михайла Стельмаха, 6-А. Він стане ще однією ланкою в чітко вибудованій системі виходу з кола насильства», – зазначила заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Марина Хонда.

За її словами, щомісяця фахівці гарячої лінії «Телефон довіри» отримують 1300–1400 дзвінків, мобільні бригади соціально-психологічної допомоги надають кілька сотень консультацій, і кількість звернень росте.

Створення нового центру буде профінансоване в межах міської цільової програми «Запобігання та протидія домашньому насильству та/або насильству за ознакою статі на 2022–2024 роки».

Читайте також: В Україні запустили мобільні Центри допомоги врятованим

Заклад увійде як структурний підрозділ до Київського міського центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству. Користувачі зможуть отримувати індивідуальні та групові консультації психологів, юристів, соціальних працівників очно або онлайн.

Як повідомляв Укрінформ, минулого року в Україні порушено понад 163 тисячі адміністративних матеріалів за вчинення домашнього насильства.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-