Уряд передав у користування ПЦУ приміщення в центрі столиці

Уряд передав у користування ПЦУ приміщення в центрі столиці

Фото
Укрінформ
Уряд готовий у межах своїх можливостей і повноважень всебічно сприяти процесу становлення Православної церкви України, який триває зараз.

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з предстоятелем ПЦУ митрополитом Епіфанієм, повідомляє сайт КМУ.

«Православна церква України тепер має можливість для своєї діяльності – не тільки в храмах, а й в адміністративній будівлі. Зараз іде процес становлення церкви, тож уряд прийняв рішення передати приміщення. Треба з боку держави і далі допомагати», - сказав Гройсман.

Гройсман провів зустріч з Митрополитом Епіфанієм/Фото: kmu.gov.ua

У свою чергу митрополит Епіфаній зазначив, що рішення уряду і справді історичне для ПЦУ.

«Це засвідчує, що Ви – людина слова. Ми маємо довгі і партнерські стосунки між державою і Церквою. За останній час зроблено багато добрих справ. Ви завжди відгукуєтеся, коли ми звертаємося за допомогою. Ви вирішуєте ті питання, які постають не тільки перед нашою церквою, а й перед державою в цілому», – сказав голова ПЦУ.

Читайте також: УПЦ КП хоче через суд залишити собі Михайлівський Золотоверхий

Зустріч глави уряду з предстоятелем ПЦУ відбулася з нагоди передачі у користування церкві приміщення в центрі столиці. За планом, воно стане адміністративною будівлею. Рішення було ухвалене сьогодні, 17 липня, під час засідання уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-