60% інвестицій в Україну приходять до Києва - Кличко

60% інвестицій в Україну приходять до Києва - Кличко

Укрінформ
Мер Києва Віталій Кличко наголосив, що Київ є перспективним і відкритим  для бізнесу та інвестицій.

Про це мер заявив під час виступу на Дні німецької економіки, який цього року відбувається в місті Аахені, повідомляє прес-служба міської влади.

«Сьогодні Київ, як ніколи, підготовлений і відкритий до співпраці. Перспективний для інвестування», - сказав Кличко.

Він зауважив, що 60% всіх іноземних інвестицій в українську економіку «приходять» саме до столиці, адже в місті запроваджено прозорі механізми управління, а «гарантом» для інвесторів мер виступає особисто.

Міський голова запевнив, що Київ є надійним партнером і перспективним ринком для бізнесу та інвестицій.

«Хочу запевнити, ми - надійні партнери. Київ - перспективний ринок для бізнесу та інвестицій. І його мер - захисник інвестицій і добре говорить німецькою. Ми приречені на ефективну співпрацю. І налаштовані на неї!» - звернувся до представників німецького бізнесу Кличко.

Він наголосив, що для України одним із пріоритетних напрямків є розвиток відносин з Німеччиною, яка допомагає політично, підтримує європейські прагнення України і є одним з основних українських зовнішньо-економічних партнерів.

 Кличко підкреслив, що такі відомі німецькі компанії як «Дойтц-Фар», «Кнауф», «Хіпп», «Вальтер Бау», «Леоні», BMW, MAN, AUDI уже активно працюють на українському ринку. Німеччина також є одним з найбільших постачальників високотехнологічної продукції та обладнання і устаткування в Україну.

Разом з тим, він наголосив на ефективності співпраці Києва з німецькими партнерами.

«Завдяки компанії SAP, наприклад, ми першими в  Україні, запровадили в столиці відкритий бюджет (електронний бюджет). Тим самим почавши впроваджувати технологію міського управління Smart City», - сказав він та додав, що Київ також співпрацює з німецькими фахівцями в галузі мостобудування, енергоефективності. А спеціалісти з муніципалітету підвищують кваліфікацію і переймають досвід управління в колег у різних містах Німеччини.

Кличко зазначив, що в 2014 році, як мер столиці, взяв на себе відповідальність змінити місто і робить це.

«Можу впевнено сказати - нехай складно і з проблемами, але мені це вдається. Київ змінюється, розвивається, стає гарнішим і комфортнішим», - зазначив мер.

Він додав, що протягом останніх чотирьох років столична влада працює над оновленням інфраструктури, будівництвом нових шкіл та садочків, ремонтом лікарень, створенням зелених зон відпочинку європейського рівня.

Читайте також: На конгрес Всесвітньої боксерської ради в Київ приїдуть понад 700 учасників

«Сьогодні до Києва приїжджають мільйони туристів, ми проводимо великі заходи міжнародного рівня. Київ можна образно назвати «островом процвітання» в країні. Адже, у порівнянні з 2014 роком міський бюджет збільшився вдвічі. А зовнішній борг міста ми вдвічі скоротили. Багато українців сьогодні прагнуть жити саме в Києві. Оскільки у столиці найвищий рівень заробітної платні в країні, немає безробіття, найкраща соціальна підтримка незахищених верств населення», - зазначив Кличко.

Головна тема форуму – «Світова торгівля в умовах глобальних змін». У ньому беруть участь близько 1000 учасників, серед яких представники понад 50 промислово-торговельних палат Німеччини, провідних німецьких компаній, що здійснюють зовнішньо-торговельну діяльність, експерти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-