Художник Єгіазарян презентує в Києві виставку і книгу

Художник Єгіазарян презентує в Києві виставку і книгу

Укрінформ
Відомий український художник Борис Єгіазарян презентує у травні персональну виставку живопису "Увертюра" і книгу "Сорок джерел".

Про це повідомляється на офіційному сайті Дому "Майстер Клас", де й відбуватимуться ці культурні події.

"Виставка представить селекцію тих рідкісних абстрактних полотен, що вже присутні в творчості художника, і тим самим передуватиме абсолютно новій хвилі в живописних пошуках автора. Борис Єгіазарян має намір заглибитися у вивчення взаємодії кольору і звуку, кольору і часу, кольору і ритму", - інформують у Домі МК.

Як зазначається, відкриття експозиції відбудеться 8 травня о 19:30. На відкритті у живому виконанні звучатиме музика Валентина Сильвестрова, що надихнула  Єгіазаряна на початок нового циклу. За роялем - Олег Безбородько.

Однією з ключових подій протягом виставки стане презентація книги Єгіазаряна "Сорок джерел", що відбудеться 10 травня о 19:00. Автор розповість, що змусило його, художника, писати прозу і поезію, де те місце сили - Сорок джерел, - що дотепер наповнює його життям, вірою в красу і любов.

Читайте також: На Вінниччині стартував авіафестиваль "Крила Дністра-2018"

Книжка вийшла у Видавництві Старого Лева. Переклав українською добірку короткої прози і поезії Анушаван Месропян. Оформлення Бориса Єгіазаряна та дизайнера Вікторії Односум. Бесіду з автором та іншими учасниками створення книги модеруватиме журналістка Ірина Славінська.

Борис Єгіазарян - український художник вірменського походження. Його роботи представлені в колекціях Національного музею "Київська картинна галерея", Київського національного музею російського мистецтва, Національної галереї Вірменії, Музею Сергія Параджанова в Єревані, Резиденції Каталікоса Вірменії, Музею держдепартаменту США, Вінницького обласного художнього музею, Черкаського обласного художнього музею. Міжнародним Біографічним центром Кембриджа він включений у довідник "2000 Outstanding artists and designers of the 20th century" (2000 видатних художників та дизайнерів 20 стодіття). У травні 1999 року нагороджений "Дипломом Міжнародного Біографічного центру" Кембриджа за видатний внесок у живопис та мистецтво ХХ століття. Мав персональні виставки в Бордо, Бадені, Санта-Фе, Парижі, Торонто, Єревані, Берліні, Магдебурзі, Берні, Філадельфії, Салоніках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-