Столична влада розповіла про тариф на тепло у будинках без лічильників

Столична влада розповіла про тариф на тепло у будинках без лічильників

Укрінформ
Київ наполягатиме, аби нарахування за опалення в будинках, де з технічних причин не можна встановити прилад обліку, здійснювалися за середньозваженими показаннями будинкових теплолічильників.

Про це у понеділок на відкритті Міжнародного енергетичного форуму «Тиждень Відкритої Енергетики» заявив заступник голови Київської міськдержадміністрації Петро Пантелеєв, повідомляє прес-служба КМДА.

«Ми виходимо з ініціативою для уряду використати таку методику і в поточному опалювальному сезоні. Адже є такі будинки, які технічно неможливо забезпечити лічильниками, часто трапляються випадки крадіжок обладнання, вихід із ладу і тривалий ремонт теплолічильників. У таких випадках повинні бути прозорі альтернативні механізми нарахувань, орієнтовані на реальні обсяги споживання тепла будинком», – сказав Пантелеєв.

Читайте також: У КМДА прокоментували інформацію про відключення через борг Київенерго

Він також зауважив, що пріоритетним для Києва є рух у напрямі модернізованої та ефективної теплоенергетики.

«Сьогодні «левова частка» тарифу – ціна на газ, але й багато чого залежить від втрат, зокрема тих, яких можна уникнути, здійснивши елементарні технічні заходи. Завдяки модернізації тепломереж і теплогенерації ми зможемо економити мільйони гривень, що в свою чергу вплине на вартість тепла для киян», – сказав він.

За словами заступника голови КМДА, в Україні також гостро стоїть питання актуалізації профільного законодавства з акцентом на міжнародні практики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-