МЗС вимагає від Росії припинити переслідування та репресії в окупованому Криму

МЗС вимагає від Росії припинити переслідування та репресії в окупованому Криму

Укрінформ
МЗС України вимагає від Кремля негайно звільнити незаконно заарештованого заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза та припинити порушення прав людини та політично вмотивовані переслідування громадян України в окупованому Криму.

Про це йдеться у коментарі МЗС України у зв'язку з рішенням незаконної окупаційної влади Криму у справі Чийгоза.

"Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує рішення незаконного т.зв. суду російської окупаційної влади на території Автономної Республіки Крим (Україна) щодо продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 8 жовтня 2017 року громадянину України, заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтему Чийгозу", - йдеться у повідомленні.

У МЗС також наголосили, що "безпідставність звинувачень у судовому фарсі проти Ахтема Чийгоза свідчить про продовження державою-окупантом цілеспрямованої політики переслідувань, залякувань та репресій на Кримському півострові та панування безправ'я та беззаконня на його території".

"Вимагаємо від Кремля негайно звільнити Ахтема Чийгоза та припинити порушення прав людини та політично вмотивовані переслідування громадян України в окупованій Автономній Республіці Крим та м. Севастополь", - зазначається у коментарі МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні окупаційна "влада" Криму подовжила арешт Чийгозу до 8 жовтня. Його було затримано у січні 2015 року за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею ВР АРК 26 лютого 2014 року. Проукраїнським активістам протистояли проросійські, у тому числі з партії "Русское единство".

"Справу Чийгоза" російський суд розглядає в рамках "справи 26 лютого". Суд розділив її на два окремі провадження - щодо Чийгоза і щодо двох інших фігурантів процесу - Алі Асанова і Мустафи Дегерменджі, які в даний час відпущені з СІЗО під підписку про невиїзд. Чийгоза звинувачують в організації масових заворушень, а Дегерменджі і Асанова - в участі в них.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-