В Києві поіменно назвали всіх причетних до згортання свободи слова в Криму

В Києві поіменно назвали всіх причетних до згортання свободи слова в Криму

Інфографіка
Укрінформ
Українські правозахисники оприлюднили прізвища тих, хто всі три роки окупації Криму душив і продовжує душити свободу слова на півострові. У списку - десятеро організаторів і понад півсотні виконавців цього злочину. 

Про це повідомила на прес-конференції в Укрінформі голова правління Центру інформації про права людини Тетяна Печончик.  

"До списку включені російські та кримські чиновники, причетні до переслідування журналістів; представники "кримської самооборони", які відзначилися тим, що нападали на журналістів, незаконно затримували їх, били техніку і вчиняли багато інших злочинів, які дотепер не розслідувані; співробітники силових та правоохоронних органів, які здійснювали тиск на журналістів, відкривали та фабрикували проти них справи; керівники прес-центрів, що складали "чорні списки" неугодних журналістів; громадські діячі, які причетні до переслідування журналістів та розпалювання пропагандистської війни проти України", - сказала  Печончик. 

Водночас вона підкреслила: по кожному з фігурантів списку підготовлено масив даних, якими правозахисники готові поділитися з правоохоронними органами та представниками інших країн.

"Список умовно можна поділити на організаторів, які фактично стояли за тим, щоб побудувати систему придушення будь-яких проявів інакомислення в Криму, та виконавців, які причетні до певних інцидентів. Зараз у цьому списку більше 60 осіб - тих, кого ми називаємо душителями свободи слова в Криму. З них 10 є організаторами цієї системи, решта - виконавці", - зазначила Печончик.   

Щоб відкрити велике зображення, натисніть тут

Організаторів придушення свободи слова в Криму - людей, які несуть найбільшу відповідальність за це, вона назвала поіменно. 

Це такі особи, як Сергій Абісов - т.зв. міністр внутрішніх справ Росії по Республіці Крим, Сергій Аксьонов - голова "Ради міністрів Республіки Крим", Олександр Жаров - голова Роскомнадзору, Володимир Константінов - голова "Державної ради Республіки Крим", Михайло Назаров - начальник головного слідчого управління Слідчого комітету РФ по "Республіці Крим", Віктор Палагін - начальник "управління ФСБ РФ по Республіці Крим та Севастополю", Наталія Поклонська - депутат Державної думи РФ, екс-"прокурор" Криму, Дмитро Полонський - "міністр внутрішньої політики, інформації та зв'язку" Криму, Сергій Турчаненко - начальник Сімферопольського полку "кримської самооборони", керівник "Кримського республіканського штабу народного ополчення - народної дружини Республіки Крим", Михайло Шеремет - колишній "віце-прем'єр-міністр" уряду Криму, депутат Держдуми РФ. 

"Це список тих, хто несе найбільшу відповідальність. Але ми підготували списки, де набагато більше осіб - тих, хто причетний до виконання вказівок, до локальних інцидентів. І це не є остаточна версія. Ми постійно збираємо інформацію, щоб доповнити ці списки новими даними. Ми хочемо послати чіткий сигнал у Крим про те, що жоден злочин проти журналістів не буде забутий, що зло не залишиться непокараним, ми будемо слідкувати за кожним випадком для того, аби винні в цих порушенням рано чи пізно понесли відповідальність", - наголосила керівник Центру інформації про права людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-