Законопроєкт про медканабіс буде найважливішим на наступному засіданні ВР - депутатка

Законопроєкт про медканабіс буде найважливішим на наступному засіданні ВР - депутатка

Ексклюзив
Укрінформ
Законопроєкт про легалізацію медичного канабісу в Україні може стати одним із найважливіших у порядку денному на наступному засіданні Верховної Ради.

Таку думку заступниця керівника фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Євгенія Кравчук висловила в інтерв‘ю Укрінформу.

Вона зазначила, що зараз у "Слузі народу" триває активна мобілізаційна робота, аби на найближчому засіданні парламенту було ухвалено законопроєкт "Про регулювання обігу рослин роду коноплі (Cannabis) в медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності для створення умов щодо розширення доступу пацієнтів до необхідного лікування онкологічних захворювань та посттравматичних стресових розладів, отриманих внаслідок війни" (№7457).

"Я вважаю, що це, мабуть, буде найважливіший проєкт закону найближчого засідання. Насправді ми вже запізнилися із цим рішенням. До нас публічно звертаються воїни, які перебувають на реабілітації, і просять нарешті ухвалити це рішення. Це вже свідчить про запізнення. Але я сподіваюся, що ми мобілізуємо зусилля. Нам потрібен голос кожної фракції, щоб ухвалити цей документ у першому читанні, а потім будуть обговорення з Міністерством охорони здоров’я, громадськими організаціями, пропозиції і правки", – підкреслила Кравчук.

Читайте також: РНБО підтримує законопроєкт про легалізацію медичного канабісу

Народна депутатка наголосила на важливості того, що законопроєкт №7457 підтримує Міністерство внутрішніх справ, оскільки Національна поліція також слідкуватиме за дотриманням ліцензії в контексті вирощування канабісу (вирощувати його для виробництва ліків можна буде тільки на закритому ґрунті, в спеціальних теплицях).

Заступниця голови фракції також указала, що в документі йдеться виключно про легалізацію медичного канабісу. За її словами, такі ліки можна буде купити лише за рецептом лікаря.

Водночас вона не змогла ствердно відповісти на запитання, чи підтримують народні депутати таку законодавчу ініціативу. "Я думаю, що ми побачимо результати тільки на табло. Зараз ми намагаємося максимально мобілізувати підтримку законопроєкту в залі парламенту. Але вважаю голосування за легалізацію медичного канабісу певним тестом для Верховної Ради", – підсумувала Кравчук.

Читайте також: У МОЗ розповіли, що отримають пацієнти у разі ухвалення законопроєкту про медканабіс

Як повідомляв Укрінформ, у лютому + Комітет Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування рекомендував парламенту ухвалити в першому читанні законопроєкт про легалізацію медичного канабісу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-