Фотофейк: Франція “вітає” Україну з Днем Незалежності мапою без Криму

Фотофейк: Франція “вітає” Україну з Днем Незалежності мапою без Криму

Укрінформ
Роспроп підробив рекламний банер

Кремлівські ЗМІ та z-телеграм-канали поширюють фото рекламного банера, на якому зображена мапа України без Криму. Пропагандисти стверджують, що подібну “соціальну рекламу” розповсюджують у Франції. Таким чином, “французька влада” нібито “вітає” Україну з Днем Незалежності.

Це фейк. Пропагандисти відфотошопили оригінальну картинку з брендбуку данської компанії AFA JCDecaux, яка спеціалізується на розміщенні зовнішньої реклами.

Оригінальну картинку обрізали та замінили рекламний банер. На оригіналі та на підробці ми бачимо знак велосипедної доріжки перед зупинкою, білу лінію та відображення жінки у склі зупинки, автомобіль за банером та вікна торговельного центру за зупинкою.

На офіційній сторінці AFA JCDecaux у Facebook оригінальна світлина була опублікована 30 липня 2023 року.

Крім того, справжнє фото було зроблено не у Франції, а у столиці Данії Копенгагені. Зупинка з банером знаходиться біля ТЦ Magasin du Nord, вікна якого ми бачимо за зупинкою на світлині.

Франція є одним із основних союзників України. Під час візиту Президента України Володимира Зеленського до Парижа 14 травня 2023 року було підписано декларацію, в якій Французька Республіка вкотре підтвердила визнання незалежності, суверенітету та територіальній цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

Королівство Данія також підтримує територіальну цілісність України та передає для захисту українського неба 19 літаків F-16.

Раніше російські пропагандисти підробили рекламне відео у Токіо.

Андрій Оленін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-