Загарбники силоміць відправили на війну з Україною понад 100 студентів із Донецька

Загарбники силоміць відправили на війну з Україною понад 100 студентів із Донецька

Укрінформ
На тимчасово захопленій території Донецької області триває примусова незаконна мобілізація молоді – більш як 100 студентів Донецького медичного університету імені Горького загарбники силоміць відправили воювати проти українського народу.

Про це у Телеграмі написала Уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова, передає Укрінформ.

«Ректор університету Григорій Ігнатенко за вказівкою окупантів зібрав студентів на «обов’язкові збори», звідки їх забрали представники окупаційної адміністрації області. За таку «винахідливість і віддане служіння» ректор отримав від окупантів відзнаку», - зазначила вона.

Батькам студентів цей «ректор» повідомив, що після демобілізації студенти продовжать навчання за індивідуальним графіком у прискореному режимі. Загалом на строкову службу в «армію» було призвано 176 студентів медуніверситету.

Читайте також: На окупованій Луганщині відбулися стихійні мітинги проти мобілізації

За словами Денісової, примусова мобілізація на захоплених рф територіях є порушенням статті 51 Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни, яка суворо забороняє окупаційній державі змушувати осіб, які перебувають під захистом, тобто тих, хто опиняється під владою сторони конфлікту або загарбницької держави, громадянами яких вони не є, служити в її збройних чи допоміжних силах.

Читайте також: Пораненим бойовикам «лнр» спотворюють діагнози, щоб не платити компенсації - розвідка

Тож український омбудсман закликала Комісію ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну врахувати ці факти воєнних злочинів та порушень прав людини рф в Україні.

24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст і сіл.

Після початку війни світова спільнота запровадила проти росії масштабні санкції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-