На окупованій Луганщині відбулися стихійні мітинги проти мобілізації

На окупованій Луганщині відбулися стихійні мітинги проти мобілізації

Укрінформ
У тимчасово захоплених Луганську та Ровеньках відбулися стихійні акції протесту членів родин осіб, які були примусово мобілізовані до лав «армії ЛНР» на війну з Україною.

Як передає Укрінформ, про це начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив у Телеграмі.

«На тимчасово захопленій території Луганської області 16-17 травня відбулись стихійні акції протесту членів родин осіб, що були примусово мобілізовані до лав російських окупаційних військ. Протести зафіксовані у Луганську та Ровеньках», – написав очільник області.

Він зазначив, що люди в цих містах на протестах вимагали повернення мобілізованих додому.

Читайте також: У Криму проводять мобілізацію до військ рф на захоплених територіях Запоріжжя і Херсонщини

Як повідомлялося, на тимчасово окупованих територіях України триває мобілізація українських громадян для бойових дій на боці держави-агресора.

Примусова мобілізація на захоплених рф територіях є порушенням статті 51 Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни. Ця стаття суворо забороняє окупаційній державі змушувати осіб, які опинилися під владою сторони конфлікту або окупаційної держави, громадянами якої вони не є, служити в її збройних чи допоміжних силах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-