Пораненим бойовикам «лнр» спотворюють діагнози, щоб не платити компенсації - розвідка

Пораненим бойовикам «лнр» спотворюють діагнози, щоб не платити компенсації - розвідка

Укрінформ
Пораненим під час війни бойовикам незаконного збройного утворення "ЛНР" лікарі ставлять фальшиві діагнози, які не дають права на отримання компенсацій.

Як передає Укрінформ, про це Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє у Телеграмі.

"Влада так званої "ЛНР" не виплачує компенсації сім’ям загиблих та поранених у ході війни з Україною. З цією метою медичні працівники всіляко спотворюють діагнози пораненим", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: У Херсоні запасів препаратів за рецептами залишилося на два тижні - мер

За даними розвідки, після лікування поранень та контузій бойовики отримують виписки, у яких зазначено "остеохондроз", "виразка" або інші хвороби, які не передбачають компенсаційних виплат. Такі дії викликають гостре відчуття несправедливості з боку місцевого населення, попри нарощування пропаганди з боку російської федерації.

Як зауважили в ГУР, враховуючи безповоротні втрати 2-го армійського корпусу збройних сил рф (саме в ньому служать "мобілізовані" з окупованої території Луганщини), ситуація щодо підтримки та сприйняття місцевим населенням війни та подальшої мобілізації значно зменшується.

Так, 16-17 травня у Луганську пройшли стихійні акції протесту дружин і родичів примусово "мобілізованих" на війну проти України.

Читайте також: У Бєлгородській та Ростовській областях на війну в Україну формують нові підрозділи з мобілізованих

Подібні акції зафіксовані поблизу військової прокуратури та військкоматів Луганська та Ровеньок. Загальна кількість учасників становила близько 700 осіб.

Основною вимогою протестувальників, за інформацією розвідки, є повернення мобілізованих додому.

Як повідомляв Укрінформ, за даними розвідки, у підрозділах військ російської федерації зростає невдоволення участю в бойових діях. Кілька підрозділів 70 гвардійського мотострілецького полку вже відкрито відмовилися брати участь у війні та висунули вимогу повернути їх у місця постійної дислокації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-