У Херсоні запасів препаратів за рецептами залишилося на два тижні - мер

У Херсоні запасів препаратів за рецептами залишилося на два тижні - мер

Фото
Укрінформ
У Херсоні запасів медпрепаратів, що їх змогли доправити у місто волонтери і які тепер роздають за рецептами у лікарнях, лишилося на два тижні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє "Суспільне" із посиланням на міського голову Херсона Ігоря Колихаєва.

"Коли волонтери ще їздили до Миколаєва і привозили нам ліки, ми передавали їх у лікарні і за рецептами роздавали людям. Зараз медикаментів залишилось на два тижні. Вже немає розчинів для крапельниць, обмаль ліків для серцево-судинних захворювань, також є потреба у кисні. Тому, якщо буде відкритий гумкоридор на Кривий Ріг, нам треба завезти сюди медикаменти", - зазначив міський голова.

Проблеми з продуктами міський голова не бачить, бо запрацювали фермерські господарства, відкриті маленькі магазинчики, молоко привозять із сіл. На складах від волонтерів є товари першої необхідності, дитяче харчування, памперси.

Завозять продукти і з Криму, вони продаються в магазинах і на ринках. Тому проблем немає, є лише проблема з продуктами вітчизняного виробництва, зазначив Колихаєв.

Водночас, "Суспільне" повідомляє, що у Херсоні ліки можна придбати просто на вулиці з машини, всі вони російські, дорожчі, завезені з Криму. Аптеки у місті відкриті, але вони порожні.

Як повідомляв Укрінформ, 25 квітня російські війська захопили будівлю міської ради Херсона. Міський голова Херсона Ігор Колихаєв заявив про відмову співпрацювати з "новою адміністрацією", призначеною російськими загарбниками.

Читайте також: На Херсонщині росіяни запускають фейк, що проводять перепис для ООН

Місто повернулося у 90-ті: у людей немає роботи, вони шукають заробітку.

Ворог блокує "зелені коридори", евакуацію. Військові рф викрадають мирних жителів області, серед яких журналісти, керівники громад, депутати, активісти.

На тимчасово захопленій території регіону вичерпуються ресурси, зупинився бізнес. У Херсоні російські військові захопили гуманітарний хаб, організований для допомоги херсонцям та медустановам.

Фото: Суспільне Херсон

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-