У Бєлгородській та Ростовській областях на війну в Україну формують нові підрозділи з мобілізованих

У Бєлгородській та Ростовській областях на війну в Україну формують нові підрозділи з мобілізованих

Укрінформ
У рф на державному рівні триває прихована мобілізація. Зокрема, в Бєлгородській та Ростовській областях на основі призовників або мобілізаційних ресурсів формуються нові підрозділи окупаційних військ і направляються на територію України.

Як передає Укрінформ, про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький в загальнонаціональному ефірі, відповідаючи на питання щодо масштабів прихованої мобілізації в рф.

«На сьогодні російська федерація не хоче визнавати те, що здійснює приховану мобілізацію за рахунок призову резервістів, мобресурсів. Це здійснюється на державному рівні... через військкомати: викликають військовозобов’язаних, вони підписують контракти, після чого направляються безпосередньо або в Бєлгородську область, або Ростовську, де на основі цих призовників або мобілізаційних ресурсів формуються нові підрозділи і направляються на територію України», - розповів Скібіцький, додавши, що ці факти зафіксовані українською розвідкою.

Водночас він звернув увагу, що застосування таких військ часто є неефективним.

«На скільки ефективне застосування таких військ – це вже показують бойові дії. В багатох випадках це не є ефективно, але ми реально розуміємо, що на сьогоднішній ресурси, які стосуються найбільш боєготових батальйонно-тактичних груп російська федерація вичерпала. Хоча в неї ще достатньо резервів для того, щоб вводити на територію України», - наголосив представник ГУР МО.

Він підтвердив інформацію, що наразі морально-психологічний стан російських військ є пригніченим.

«Найбільш пригнічений моральний стан – у військовослужбовців 1 та 2 армійських корпусів з окупованих територій Луганської та Донецької областей. Тому що саме звідти йде повальна мобілізація і призов до лав російських окупаційних військ. Непідготовлений особовий склад, який не має по суті бойового досвіду, він зараз кидається на найбільш важливі напрямки. Крім того, ті резервісти, які направляються на територію України з рф, особливо з її центральних регіонів, східних регіонів, вони просто їхали і думали, що їдуть заробляти гроші, а тут їх по суті зустрічає потужний опір наших ЗСУ, сил оборони, територіальної оборони та всього населення України», - розповів Скібіцький та додав, що замість отримання грошей, росіяни повертаються додому двохсотими, що дуже впливає на моральний стан.

Читайте також: У росії через інтернет набирають чоловіків для «добровольчої місії» у Маріуполі

Він висловив надію, що потужне застосування ЗСУ зламає моральний дух не тільки в резервістів і мобілізованих, а насамперед в найбільш підготовлених частинах зс рф.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні голова Генерального управління розвідки України генерал-майор Кирило Буданов підтвердив, що на території росії почали проводити приховану мобілізацію. Також в росії почали задумуватися над змінами в законодавстві. Передусім хочуть зробити, щоб призов можна було оголошувати не 2 рази на рік, а в будь-який час. Окрім цього, хочуть посилити відповідальність за ухилення від проходження військової служби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-