У росії через інтернет набирають чоловіків для «добровольчої місії» у Маріуполі

У росії через інтернет набирають чоловіків для «добровольчої місії» у Маріуполі

Укрінформ
У росії вдаються до нових методів проведення прихованої мобілізації, ніби для "надання допомоги" жителям тимчасово захоплених територій на сході України.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони повідомляє у Телеграмі.

Зокрема у ЦПД інформують про виявлення механізму обманної мобілізації, яка здійснюється в окремих регіонах росії.

"Так, у кількох проросійських Телеграм-каналах, що здійснюють медійний супровід війни рф проти України, з’явилося повідомлення щодо "збору та оперативного відправлення добровольців" в район Маріуполя для надання допомоги жителям Донбасу", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Крейсер «Москва», Маріуполь і Європа без газу: добірка свіжих російських фейків

Для 14-денної місії набирають винятково стресостійких чоловіків віком від 18 років без серйозних хронічних захворювань. Особи цієї категорії повинні взяти із собою "паспорт, предмети особистої гігієни, спальний мішок та змінний одяг".

Експерти Центру не виключають, що така агітаційна робота є одним з елементів механізму прихованої, обманної мобілізації, коли людина не усвідомлює, що її відправляють до району ведення бойових дій для безпосередньої участі в них.

Читайте також: Чоловіків із Маріуполя примусово мобілізують до «армії днр»

Як повідомляв Укрінформ, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних жителів, блокують гуманітарну допомогу.

Маріуполь продовжують боронити бійці полку "Азов", морські піхотинці, мотострілки.

Фото: Stringer, Anadolu Agency

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-