Порошенко прокоментував передвиборні програми кандидатів у Президенти

Порошенко прокоментував передвиборні програми кандидатів у Президенти

Укрінформ
Президент Петро Порошенко звернув увагу на той факт, що у більшості передвиборчих програм кандидатів на пост глави держави відсутні пункти про вступ України до Європейського Союзу та НАТО.

Про це він заявив під час виступу на засіданні Верховної Ради у зв’язку з п’ятою річницею від початку збройної агресії Російської Федерації проти України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Не полінувався вивчити програми кандидатів і, на превеликий подив, не знайшов у більшості з них пункту про членство в НАТО, пункту про членство в Євросоюзі”, - сказав Порошенко.

За його словами, в одній з програм пропонується на референдумі вирішувати питання членства в НАТО або інших безпекових об’єднаннях.

“Авторам невтямки, що інших безпекових об’єднань біля наших кордонів не існує, воно лише одне і назва цього об’єднання, якщо хтось не знає, - НАТО! Ташкентський пакт, контрольована російським генштабом так звана Організація Договору про колективну безпеку - може, вони їх мають на увазі?!” - наголосив Президент.

Читайте також: Порошенко у ВР підписав зміни до Конституції про рух до ЄС і НАТО

Крім того, він зауважив, що ще є “п’ята колона”, яка “під диктовку з Кремля знову витягла на світ божий і вписала у свою програму сумновідому позаблоковість”.

Глава держави нагадав, що ця позаблоковість уже коштувала Україні Криму та частини Донбасу і, що найстрашніше, – тисяч людських життів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-