Порошенко у ВР підписав зміни до Конституції про рух до ЄС і НАТО

Порошенко у ВР підписав зміни до Конституції про рух до ЄС і НАТО

Фото
Укрінформ
Президент Петро Порошенко підписав закон про внесення змін до Конституції щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та НАТО.

Урочисте підписання документа відбулося під час виступу глави держави у Верховній Раді на засіданні у зв’язку з п’ятою річницею з початку збройної агресії Російської Федерації проти України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні ми не збираємося озиратися на Росію. Ми не будемо питати дозволу в Путіна, куди нам рухатися далі. Ми йдемо своїм шляхом і самі приймаємо рішення, як забезпечити власну безпеку, суверенітет і територіальну цілісність”, - наголосив Порошенко.

Президент заявив, що свою стратегічну місію вбачає в тому, щоби гарантувати незворотність європейської та євроатлантичної інтеграції, та пообіцяв не пізніше 2023 року подати заявку на членство в Євросоюзі і отримати План дій щодо членства в НАТО.

Як повідомлялося, Верховна Рада 7 лютого ухвалила Закон "Про внесення змін до Конституції України (щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору)", ініційований Президентом.

За відповідне рішення проголосували 334 народних депутатів.

Читайте також: ЄС не змириться з жодним актом насильства в Азовському морі — Туск

Цим документом вносяться зміни до Конституції України, якими закріплюється незворотність стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору.

Водночас, із Перехідних положень Конституції виключається пункт, який передбачає використання існуючих військових баз на території України для тимчасового перебування іноземних військових формувань на умовах оренди відповідно до міжнародних договорів.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-